CDC a aprobat administrarea vaccinului Pfizer în rândul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

CDC a aprobat administrarea vaccinului Pfizer în rândul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

CDC a aprobat administrarea vaccinului Pfizer în rândul copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Pfizer a primit aprobarea după ce consilierii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au votat în unanimitate, miercuri, 12 mai în favoarea administrării vaccinului, informează Aleph News.

Astăzi, am adoptat recomandarea Comitetului Consultativ pentru Practici de Imunizare al CDC (ACIP), care a aprobat siguranța și eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech covid-19 și utilizarea acestuia la adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, a declarat Walensky, directorul CDC, într-un comunicat.

Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare a votat în unanimitate pentru a recomanda administrarea vaccinului covid-19 de la Pfizer/BioNTech la copii. CDC recomandă acum ca acest vaccin să fie utilizat în rândul acestei populații, iar furnizorii pot începe să îi vaccineze imediat, a declarat Walensky, potrivit CNN.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a declarat pe 11 mai referitor la vaccinarea grupei de vârstă 12-15 ani căAvem peste 20 de milioane de doze de la compania Pfizer deja contractate, care sunt livrabile până în septembrie, ceea ce ne asigură vaccinarea și pentru această grupă de vârstă, nu trebuie să mai contractăm doze suplimentare. Între 12 și 15 ani vorbim de circa 800.000 de persoane eligibile, nu este un număr foarte mare, deci putem asigura practic 1,6 milioane de doze”.

SOCIAL ULTIMELE STIRI