Model britanic a murit după ce a intrat în comă la câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca

Model britanic a murit după ce a intrat în comă la câteva zile după ce a primit vaccinul AstraZeneca

Stephanie Dubois a suferit o hemoragie cerebrală și a fost în comă înainte de a muri, sâmbătă. Dubois era un model cu cetățenie britanică care locuia în Cipru de cinci luni. 


Fotomodelul a postat public că s-a simțit rău după ce a făcut vaccinul pe 6 mai, spunând că s-a simțit „îngrozitor” după prima doză. S-a îmbolnăvit câteva zile mai târziu. Facebook i-a marcat mesajele ca potențial false.

Pe 14 mai, Dubois a făcut o a doua postare publică despre starea ei, dezvăluind că se trezise cu frisoane, articulații gripate, amețeli, dureri de cap și se chinuia să respire. Ea a spus că a crezut că a contractat Covid-19, dar a făcut un test, care a ieșit negativ. 

Charalambos Charilaou, purtătorul de cuvânt al serviciilor de sănătate de stat, a declarat că Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) va investiga moartea lui Dubois și dacă aceasta are legătură cu vaccinul AstraZeneca.


Unele țări au restricționat sau au renunțat la vaccinurile AstraZeneca din campaniile naționale de vaccinare din cauza unor cheaguri de sânge foarte rare.

SOCIAL ULTIMELE STIRI