Grecia-Femeie de 44 de ani a murit după vaccinarea cu AstraZeneca

Grecia-Femeie de 44 de ani a murit după vaccinarea cu AstraZeneca

Femeia din Creta care suferise tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca a murit, a anunțat astăzi spitalul unde a fost internată. În ziua precedentă, medicii de la spitalul general din Heraklio o deconectaseră de la aparatele care susțin viața. Aceștia i-au informat familia cu câteva zile în urmă că avea deja creierul fără semne vitale.

Femeia a fost unul dintre cele 5 cazuri din Grecia în care oamenii au dezvoltat tromboză după vaccinarea cu AstraZeneca.

Tromboza reprezintă procesul de formare a unui tromb (trombus, cheag de sânge), reprezentând o aglomerare de trombocite și fibrină. Tromboza are două consecințe deseori fatale: infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral ischemic, afecțiuni ce se află în topul cauzelor de deces.

Mamei în vârstă de 44 de ani i-a fost administrată prima doză de vaccin AstraZeneca pe 6 mai. Câteva zile mai târziu a început să se simtă rău. O săptămână mai târziu a dezvoltat simptome de tromboză și a fost internată în clinica hematologică a spitalului Venizelio cu simptome ușoare.

Testele de laborator au confirmat o tulburare a cheagurilor de sânge și a trombocitelor scăzute și mai târziu și a sindromului VIPIT, o trombocitopenie imună protrombotică indusă de vaccin.

Trei zile mai târziu, starea ei de sănătate s-a deteriorat și a fost transferată la terapie intensivă, fiind supusă unei intervenții chirurgicale.

Spitalul își exprimase suspiciunea că starea de sănătate a femeii era legată de vaccin.

Cazul ei a fost denumit ”unul dintre cele trei cazuri de tromboză de pe Creta”, posibil legate de vaccinul AstraZeneca, de către Comitetul Național de Vaccinări din Grecia și Organizația Națională a Medicamentelor (EOF) în urmă cu o săptămână,scrie oficialmedia.com.

Într-o scrisoare adresată presei luni dimineață, soțul femeii a dat vina pe guvern și a spus că va face totul pentru ca „femeilor sub 50 de ani să nu li se administreze vaccinul Oxford AZ”.

Femeia nu avea probleme de sănătate.

SOCIAL ULTIMELE STIRI