Elon Musk și Jeff Bezos, nu și-au plătit impozitele pe venit în ultimii ani

Elon Musk și Jeff Bezos, nu și-au plătit impozitele pe venit în ultimii ani

Miliardarii Jeff Bezos și Elon Musk, nu au plătit sau au virat sume foarte mici din impozitele pe venit pe care le datorau statului, arată documente de la Fisc obținute de presa din Statele Unite,scrie smartradio.ro.

ProPublica – o organizație non-profit care face investigații jurnalistice – susține că a avut acces la date care arată că unii dintre cei mai bogați oameni din lume – ca Warren Buffett, George Soros sau Michael Bloomberg – nu și-au plătit dările către stat.

Asociația susține că Bezos, fondator al platformei Amazon, nu a plătit impozit pe venit în anii 2007 și 2011, iar Musk, șeful de la Tesla – nu a plătit nimic în 2018.

ProPublica spune că are documente fiscale care acoperă ultimii 15 ani și va furniza noi detalii în săptămânile care urmează.

Președintele Joe Biden este presat să promulge o lege a taxei pe avere, după ce organizația a dezvăluit că primii 25 cei mai bogați americani au plătit aproape 14 miliarde de dolari taxe – doar 3,4% din creșterile totale pe care le-au înregistrat averile lor însumate între 2014 și 2018.

Site-ul subliniază că miliardarii au folosit „strategii de evitare a taxelor perfect legale”.

Oficialii de la Casa Albă spun că scurgerea de informații este „ilegală”, iar FBI va investiga incidentul.

Senatorii Elizabeth Warren și Bernie Sanders se numără printre cei care îi cer președintelui Biden să introducă o taxă pe avere, în urma publicării rapoartelor.

SOCIAL ULTIMELE STIRI