„O nouă umanitate” cu cipul lui Elon Musk

„O nouă umanitate” cu cipul lui Elon Musk

Elon Musk a prezentat un cip implantat în creier care permite telepatia, schimbul de amintiri, simbioza AI și voința combinată a oamenilor.

La sfârșitul lunii august 2020, Elon Musk a prezentat omenirii noul său proiect – un cip electronic implantat în creier.

Elon Musk: „Este un lucru mai complicat, dar pentru a-l simplifica, vă spun că cipul se introduce în craniul tău și este invizibil. Tot ce puteți vedea după aceea este o cicatrice mică și dacă este sub părul dvs., nu o puteți vedea deloc. De fapt, aș putea avea și eu un neurolink chiar acum și nu ați ști. Deci, de fapt, deschizând craniul, se scoate o bucată din el de dimensiunea unei monede, se introduce cipul și se închide la loc cu super adeziv.”

Cipul pe termen lung îi poate ajuta pe cei paralizați să meargă, orbii să vadă și surzii să audă. De asemenea, va extinde semnificativ capacitatea de auz și vedere a persoanelor sănătoase prin intermediul camerelor electronice și a microfoanelor.

Elon Musk: „De fapt, credem că, de-a lungul timpului, putem oferi cuiva o viziune supraomenească, așa cum ai putea avea ultraviolete sau infraroșu… Practic, îți poți alege frecvența și poți doar să ajustezi dinamic senzorul.”

Va fi posibil să controlați direct gadgeturile și un computer cu puterea gândirii, ocolind toate interfețele moderne și să jucați jocuri pe computer.

Cu puterea gândirii, va fi posibil să apelați o mașină, să ascultați muzică fără a fi nevoie să auziți.

Musk și echipa sa, vorbesc despre posibilitatea telepatiei electronice – schimbul de gânduri direct, fără cuvinte. Mai mult decât atât, este vorba despre salvarea și redarea amintirilor, alte persoane având acces la ele și chiar descărcarea lor în corpul unei alte persoane.

„Dacă aveți o interfață neuronală întreagă, ați putea încărca, ați putea să vă stocați amintirile ca o copie de rezervă și să le reconstituiți. Puteți să le descărcați într-un corp nou sau într-un corp robot”, afirmă Elon Musk.

Elon Musk: „Putem avea o comunicare mult mai bună pentru că putem transmite altcuiva ideile reale, gândurile reale neconcentrate. Deci, cred că în viitor veți putea salva și reda amintiri. În esență, dacă ai o întreaga interfață neuronală, ai putea încărca, ai putea să-ți stochezi amintirile ca o copie de rezervă și ai putea să le reconstitui. În cele din urmă, le-ai putea descărca într-un corp nou sau un corp robot. Viitorul va fi ispititor”.

Elon Musk declară că, datorită cipului său, voința concentrată a umanității va controla lumea. Scopul său final este de a crea un al treilea strat – o simbioză a creierului uman cu inteligența artificială – la nivelul sistemului limbic al creierului și al cortexului cerebral uman

Elon Musk: „Realizarea unui fel de simbioză AI în care ai o extensie AI a ta, ca un strat terțiar deasupra sistemului limbic și a cortexului cerebral. Având această simbioză va fi bine pentru ca în viitor, lumea să poata fi controlată de voința combinată a oamenilor. ”

Numele lui Musk este asociat în lume cu progrese uimitoare în tehnologie. Proiectele lui Elon Musk sunt cu adevărat impresionante.

Vorbim despre magnifica mașină electrică Tesla cu pilot automat și inteligență artificială, sistemul de transport subteran de mare viteză LVCC Loop, sistemul „oraș solar”, unde pe casă este instalat un acoperiș din panouri solare, care asigură energie aproape gratuită, capsule Hyperloop care permit călătoria de două ori mai rapid decât un avion. În cele din urmă, este un proiect de explorare spațială SpaceX de succes, care vizează în cele din urmă colonizarea pe Marte.

Proiectul Elon Musk numit Neuralink a apărut în 2017. Sarcina sa principală a fost identificată imediat ca „fuzionarea omului cu computerul”. Prima prezentare a avut loc în 2019.

Și acum, în 2020 există deja un rezultat tangibil – Musk a arătat porci cu un cip deja introdus în creier. Prezentarea a arătat, de asemenea, un robot care implantează un cip. Operațiunea va fi complet automatizată pentru a dura mai puțin de o oră. Musk este încrezător că cipuirea va deveni ieftină și, prin urmare, masivă, astfel ca milioane de oameni să aibă acces la ea.

Absolut toate proiectele lui Elon Musk sunt descurajante și fantastice, dar toate au succes. De aceea, există toate motivele pentru a crede că cipuirea creierului nu va fi o excepție.

„Dacă oamenii ar fi totuși de acord cu cipuirea pentru ca cei paralizați să meargă și cei orbi să vadă , atunci simbioza între creier și computer, stocarea și răspândirea amintirilor pe web, telepatia și fuziunea conștiinței umane într-un fel de amalgam, deși vor fi depășite  problemele pur tehnice, prioritară va rămâne problema  libertății  „sinelui” nostru interior, teritoriul cel mai tainic și chiar sfera existenței sufletului uman..

Conștiință sau suflet?

Până acum, nimeni nu știe exact ce este sufletul nostru, unde se află și cum există. Cum simțim durerea sau iubirea, de ce trăim aceleași emoții în amintiri ca în momentul în care evenimentele au avut loc? În cele din urmă, ce se întâmplă cu noi când ne rugăm?

Pentru știință, nu există termenul de suflet, ci doar conștiință, personalitate.

Această conștiință acționează numai atunci când corpul, sau mai bine zis creierul, funcționează. Pentru oamenii de știință  gândurile, amintirile și chiar emoțiile sunt doar o serie de semnale electrice care au loc în creier. Acesta este conceptul la care aderă inginerii Elon Musk și cei Neuralink.

Elon Musk: „Tot ceea ce percepeți, simțiți, auziți, gândiți – toate sunt potențiale de acțiune, toate sunt doar vârfuri neuronale.”

În consecință, pentru Elon Musk, întreaga noastră conștiință, întreaga noastră personalitate nu este altceva decât un pachet special de impulsuri electrice. Deci, dacă creierul este deteriorat, conștiința este, de asemenea, deteriorată.

Elon Musk: „Dacă vă deteriorați creierul într-un fel sau altul fizic, vă deteriorați conștiința, ceea ce implică faptul că conștiința este un fenomen fizic.”

Cu toate acestea, există o mulțime de fapte care afirmă că totul este mult mai complicat.

Sfântul Luca (Voyno-Yasenetsky) al Crimeei, (1877-1961) – Chirurgul fără de arginţi, a fost un chirurg excelent și a efectuat deseori operații pe creierul uman. El s-a ocupat de cazurile în care lipsea pur și simplu o parte a creierului, dar acest lucru nu a afectat în niciun fel activitatea conștiinței:

„Am deschis un abces uriaș la un tânăr rănit, care a distrus întregul lob frontal frontal stâng și nu am văzut nici o deficiență mentală după această operație. Un alt pacient avea un chist imens al meningelui. Deschizând larg craniul, am fost surprins să văd că aproape întreaga jumătate dreaptă a acestuia era goală; întreaga emisferă cerebrală a fost comprimată aproape până la imposibilitatea de a o distinge „.

În Franța, în 2007, un funcționar public în vârstă de 44 de ani a mers la spital. Când i s-a făcut o scanare RMN a craniului, s-a dovedit că practic nu există creier acolo, craniul era gol. În copilărie, a avut hidrocefalie; fluid acumulat în creier și care a apăsat pe el, împiedicându-l să crească. Lichidul a fost pompat afară, dar creierul nu a mai crescut niciodată. Cu toate acestea, acest lucru nu i-a afectat gândirea în niciun fel.

În 1980, neurologul John Lorber a scris despre un caz similar. Un matematician cu un IQ de 127 avea un creier cu 75% mai mic decât normal. De fapt, Dr.Lorber avea  în tratament peste 600 de pacienți asemănători.

Unde își păstrează astfel de oameni amintirile lor, cum gândesc? Unde ar trebui să fie introdus cipul?

Oricum, următoarele argumente desființează în cele din urmă teoria conform căreia procesele electrice din creier ne modelează conștiința, „sinele” nostru.

Dacă suntem capabili să gândim după moarte, ce face creierul?

În ultimii 60-70 de ani, s-au documentat mii de cazuri in care oamenii au părăsit corpul lor fizic în momentul morții clinice. Aceste mărturii pot diferi în detalii, dar într-un singur punct toată lumea este unanim de acord – orice om își poate vedea trupul mort din lateral și, în același timp, își păstrează conștiința deplină și clară, inclusiv toate amintirile.

„În duh, toată bogăția memoriei este păstrată complet neatinsă.” – Sfântul Luca al Crimeei

Monahul Ciprian (Burkov): „Pot să mă văd pe mine, medicii, sala de chirurgie, pentru că mă îndepărtez până la tavan, mă urc, și urmăresc totul de sus… Și acum mă întorc din nou în corp, aruncându-i o privire, constat că îmi pasă prea puțin de acest corp”.

Oleg Gazmanov, cântăreț: „Chiar m-am văzut de la o înălțime de 20-30 de metri. M-am văzut pe mine însumi, am văzut sângele curgând din capul meu…”

Anthony Cicoria, om de știință care a supraviețuit morții clinice: „Stau în picioare și mă uit la acest corp aflat la 10 metri distanță. În acel moment îi strig. Pot să aud ceea ce spun, îi pot vedea, dar ei nu mă pot auzi și nu mă pot vedea. Dintr-o dată sunt conștient de un lucru: „O, Doamne, gândesc! Pot gândi și am gânduri așa cum s-ar întâmpla în mod normal. ”

Prin urmare, atunci când o persoană moare și când creierul său este mort și el însuși își părăsește corpul fizic, continuă să gândească și își păstrează conștiința deplină, toate amintirile. Mai mult, unele persoane au acces și la aceste amintiri.

Oamenii care au experimentat a momentul morții clinice,susțin că au avut informații complete despre întreaga lor viață, inclusiv despre fapte uitate de mult.

Elon Musk însuși admite intuitiv că conștiința poate exista într-o altă dimensiune, dar nu crede pe deplin în această idee.

Elon Musk: „Se simte că conștiința se află într-o altă dimensiune. Dar aceasta ar putea fi doar o iluzie „.

Sfântul Luca al Crimeei crede că creierul este responsabil doar de interacțiunea cu lumea înconjurătoare și „toate gândurile, sentimentele, tot ceea ce se întâmplă în conștiința noastră este domeniul duhului”.

Nu știm unde se află acest domeniu al duhului și nici nu știm cum interacționează cu creierul nostru. Dar, dacă o persoană, chiar și după moartea fizică, își dă seama și își amintește totul, este puțin probabil ca memoria noastră să se rezume doar la impulsurile electrice ale creierului.

Ce vor primi oamenii cipuiți?

Cu siguranță vor avea toate facilitățile pe care le au smartphone-urile moderne – video, muzică, jocuri, rețele sociale și așa mai departe, dar la un nou nivel – fără afișaj și căști – chiar în creier.

Elon Musk: „Este ca și cum telefonul tău ar fi în creier sau ceva de genul acesta. Aplicația ar fi pe telefonul dvs. și va comunica printr-un astfel de Bluetooth cu energie redusă către un dispozitiv aflat în capul dvs”.

O persoană cipuită va putea să conducă o mașină cu inteligență artificială, să se conecteze la terminalele bancare, să facă achiziții pe web și multe altele. Sună convenabil? Extrem de mult. Dar care este prețul pe care trebuie să îl plătești pentru asta? La urma urmei, dispozitivul nu numai că citește semnale din creier, ci și acționează asupra lui.

Celebrul om de știință neurolog, Mihail Lebedev, care a fost profesorul lui Elon Musk, spune: „Puteți implanta electrozi în zonele care sunt responsabile pentru motivația umană, pentru plăcere – și în cele din urmă obțineți un cobai controlabil. Un soldat care primește comanda ‘înainte’ și aleargă ascultător înainte”.

Elon Musk se așteaptă să existe acces la cipul implantat în creier din exterior, numai cu acordul proprietarului, dar acest lucru nu este complet sigur.

Elon Musk: „Tim (angajat Neuralink – Ed.) A crezut că am spus „telepatie consensuală”, dar am spus telepatie conceptuală. Presupunem că va fi cu acordul ambelor părți. Pentru că cu siguranță nu vrei ca oamenii să-ți introducă lucruri în creier fără acordul tău”.

Nu este cipul prorocit de Sfantul Ioan Teologul?

Când vorbim despre cip, nu se poate evita menționarea cuvintelor din Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul: „De asemenea, (Antihrist) face ca toți, atât cei mici, cât și cei mari, atât cei bogați, cât și cei săraci, atât cei liberi, cât și cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.

Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase” (Apocalipsa 13:15-18).

În Suedia, un cip a fost implantat în mână de câțiva ani. Permite stocarea informațiilor despre proprietar, funcționează ca cheie electronică, înlocuiește un bilet de tren și efectuează tranzacții bancare.

Mulți spun că cipul va înlocui în curând circulația banilor și va înlocui totul.

Acest lucru este convenabil pentru cei care îl acceptă și foarte incomod pentru cei care, dintr-un anumit motiv, nu doresc să facă acest lucru. De exemplu, credincioșii.

Este ușor de ghicit că cipul lui Elon Musk, dacă este utilizat pe scară largă, va înlocui toate mijloacele moderne de comunicare și conexiune cu lumea pentru proprietar.

O mulțime de oameni de știință remarcă dependența omului modern de gadgeturile electronice sau, mai bine zis, de lumea virtuală, care este ghidată de computere, tablete și smartphone-uri. Tot mai mulți oameni își petrec timpul liber acolo.

Suntem aici, în corpul nostru, dar conștiința noastră și chiar inima noastră sunt atașate de Rețea și este o prostie să negăm realitatea. Și cuvintele Mântuitorului sună deja altfel: „Căci unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta.” (Matei 6: 19-21).

Acum, oricât de dificil ar fi să ne îndepărtăm de gadget, suntem încă liberi și putem să o facem. În orice moment, telefonul poate fi pus deoparte, sau oprit. Putem fi lăsați singuri cu gândurile noastre în orice moment și nimeni nu poate pătrunde acolo. Dar ce se va întâmpla dacă conștiința noastră va deveni parte a unei lumi virtuale uriașe?

Ce se va întâmpla cu sufletul nostru dacă suntem în mod constant pe web fără dreptul de a ne deconecta, de a ne înțelege gândurile, acțiunile, păcatele? Va putea o persoană cu cip să se izoleze de această lume și să se adâncească în rugăciune?

“New humanity” with Elon Musk’s chip: what awaits Christians

SOCIAL ULTIMELE STIRI