Proteste masive în Londra împotriva restricțiilor. Cea mai mare demonstrație de până acum

Proteste masive în Londra împotriva restricțiilor. Cea mai mare demonstrație de până acum

Zeci de mii de protestatari anti-lockdown au ieșit sâmbăta pe străzile Londrei, în cea mai mare demonstrație de până acum – cu înscrisuri care cereau „arestarea lui Matt Hancock”,dar și împotriva restricțiile draconice pro covid, scrie dailymail.co.uk„, în realitate fiind cu mult peste 1 milion de protestatari.

Mulțimile au cerut încetarea tuturor reglementărilor privind pandemia de Covid-19 după ce Ziua Libertății a fost amânată de la data de 21 iunie.

Oamenii dețineau pancarte pe care scria „libertatea nu este pentru comerț”, „masca o porți dacă ești zombi” ”trezește-te sau conformează-te și mori”.

Zeci de mii de protestatari au mărșăluit prin Oxford Street, Regent Street, Hyde Park și Northumberland Avenue în timp ce țineau pancarte pe care scria „varianta Boris”, „nu la vaccinul Covid” și „nu la pașaportul Covid”.

Liderul partidului Reclaim, Laurence Fox, se număra printre zecile de mii de protestatari anti-blocare care au participat la protestul de sâmbătă și a fost văzut strigând într-un difuzor în timp ce stătea pe o barieră în afara Downing Street.

Au fost puse autocolante adezive pe vehiculele poliției și pe ambulanțe, situate în jurul Hyde Park, cu mesaje „nu la pașapoartele de vaccinare”.

După ce au mărșăluit prin destinații de cumpărături cunoscute din centrul Londrei, protestatarii s-au confruntat sâmbătă după-amiază cu protestatarii din Palestina liberă în Piața Parlamentului.

Ofițerii de poliție au format o linie în speranța că vor împiedica majoritatea manifestanților să umple piața, dirijându-i în schimb pe strada Parlamentului.

Shirley Jones, o bibliotecara de la Crystal Palace, l-a îndemnat pe Boris Johnson să „demită înțelegerea și să încalce regulile”.

Ea a spus: „Aș prefera să fac altceva cu weekendul meu, dar voi continua să particip la aceste proteste pentru că nu am încredere în ceea ce face Guvernul.”

„Nu cred în purtarea măștilor și nu cred în vaccin, mai ales având în vedere moștenirea mea caraibiană și istoria sclaviei.„

„Există un amestec imens de oameni aici, toate mediile și vârstele, totuși ceea ce spun ei este ignorat. Numerele care participă la proteste sunt întotdeauna subminate.

„Vrem ca blocarea să se încheie, dar vrem, de asemenea, ca Boris Johnson să demită înțelegerea și să încalce regulile. El este în spatele tuturor acestor reguli și nici măcar nu le-a respectat el însuși.

Kayleigh Brooke, în vârstă de 29 de ani, din Manchester, a declarat că a fost în lagăr timp de patru săptămâni pe Clapham Common, ca protest împotriva lansării vaccinului.

Doamna Brooke a spus că ia parte la marș din cauza îngrijorărilor sale cu privire la copiii care primesc vaccinul.

„Vrem ca Legea Coronavirus 2020 să dispară și vom continua să protestăm până când se va întâmpla acest lucru.”

Un vorbitor a stat pe un soclu lângă stația Embankment și a spus mulțimilor: „Suntem aici pentru a ne lua libertatea înapoi”.

Participantul Iain McCausland a călătorit la Londra de la Devon pentru a participa la miting, spunând că blocarea Covid a venit cu prețul „libertății”.

El a spus: „Principalul motiv pentru care sunt aici este pentru că simt că această blocare a venit cu prețul libertății și drepturilor noastre„.

„Libertatea noastră de a ne aduna, libertatea de a călători și de a munci. Sunt foarte supărat pe guvern, la fel și toți cei de aici„.

Sursa: oficialmedia

EXTERN SOCIAL ULTIMELE STIRI