George Simion: „ Vom vota pentru cânepa românească şi canabisul pentru uz medicinal”

George Simion: „ Vom vota pentru cânepa românească şi canabisul pentru uz medicinal”

Consumul de canabis în scop recreaţional este subiect de campanie electorală în Germania. Patru din cele şase partide din Bundestag suţin că legea ar trebui schimbată, în condiţiile în care unul din trei adulţi a consumat canabis cel puţin o dată în viaţă. Germania a aprobat deja folosirea canabisului în scop medicinal din 2017, la fel ca mai mult de jumătate din ţările UE. La noi, legea există din 2019, dar este rătăcită în comisiile de specialitate, scrie Aleph News.

„N-ar trebui să rămânem chiar ultimii, pacienţii noştri au aceleaşi drepturi ca şi pacienţii din Uniunea Europeană, consumul recreaţional cred că ar comporta o altfel de analiză. Atunci când canabisul este folosit în scop medicinal nu obţinem acel efect high”, a spus Cristina Dumitrache, deputat PSD.

George Simion, liderul AUR spune că legalizarea canabisului medicinal „trebuie să se întâmple”

„Este vorba de CBD, o substanţă pe care o avea cânepa pe care o folosim de mii de ani. Cânepa a fost aproape interzisă în România din motive absurde. Nu este vorba despre consum de droguri, este vorba despre a alina durerea bolnavilor. Mulţi în perioada aceasta de cancer şi leucemie au trebuit să facă ilegalităţi şi să aducă din Germania, Olanda, ulei CBD ilegal. Riscau puşcărie pentru că aveau nevoie de calmant. AUR vrea să elimine aberaţiile astea din sistem şi vom vota pentru cânepa românească şi canabisul pentru uz medicinal”, a spus George Simion pentru Aleph News.

Acesta a mai spus că cea mai mare problemă în acest moment este reprezentată de poliţiştii care „patronează consumul de canabis în mod ilegal”.

SOCIAL ULTIMELE STIRI