GRU, acuzată de agențiile de informații americane și britanice de atacuri cibernetice în întreaga lume

GRU, acuzată de agențiile de informații americane și britanice de atacuri cibernetice în întreaga lume

Agențiile de informații americane și britanice susțin că GRU, Serviciul Militar de Informații din Rusia, a efectuat sute de atacuri cibernetice în întreaga lume. Atacurile ar fi fost lansate de la începutul anului 2019 până la începutul anului 2021, informează agenția de presă TASS.

GRU a lansat sute de încercări de atac cibernetic în întreaga lume împotriva țintelor guvernamentale și private. Astfel de acuzații sunt conținute într-un document comun publicat joi de Agenția de Securitate Internă a SUA, Agenția SUA pentru Infrastructură și Securitate Cibernetică (CISA), Biroul Federal de Investigații (FBI) și Centrul Național pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie.

„GRU de la începutul anului 2019 până la începutul anului 2021 a efectuat tentative de acces pe scară largă împotriva sutelor de ținte guvernamentale și private din întreaga lume”, se arată în document.

Potrivit serviciilor de informații americane și britanice, „unitatea militară 26165”, care folosea un anumit grup, ar fi fost implicată în astfel de acțiuni.

„Activitatea rău intenționată din sfera cibernetică a principalului centru special 85 al GRU a fost atribuită anterior sectorului privat, folosind numele (n.r.: grupuri de hackeri) Fancy Bear, APT28, Strontium și multe altele”, se arată în document.

Potrivit serviciilor de informații, este posibil ca astfel de acțiuni să „continue ca înainte”, informează ȘtiripeSurse.

Hackerii au putut accesa conturile, cum ar fi datele de conectare prin e-mail, diverse grupuri și le folosesc pentru „o varietate de scopuri”. „După obținerea accesului de la distanță, multe tactici, tehnici și proceduri bine-cunoscute sunt combinate pentru a sustrage și colecta informații suplimentare în cadrul rețelelor țintă”, se arată în documentul citat și de The Hill.

EXTERN SOCIAL ULTIMELE STIRI