Alertă de sănătate publică: Apa de la robinet nu este potabilă în municipiul Câmpina

Alertă de sănătate publică: Apa de la robinet nu este potabilă în municipiul Câmpina

Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a informat, vineri, că apa furnizată populaţiei nu întruneşte condiţiile de potabilitate şi trebuie folosită doar pentru uz menajer.

„Hidro Prahova a anunţat administraţia locală de faptul că, în urma analizelor DSP, apa din municipiul Câmpina nu întruneşte condiţiile de potabilitate. Prin urmare, fac apel la toţi câmpinenii să nu folosească apa de la robinet pentru băut şi pentru mâncare, ci doar pentru uz menajer”, a scris edilul pe Facebook.

Potrivit unui anunţ al societăţii Hidro Prahova, între 13 şi 17 august au fost impuse măsuri restrictive pentru abonaţii din municipiul Câmpina, după ce Direcţia de Sănătate Publică a avertizat că apa distribuită „nu îndeplineşte condiţiile de potabilitate conform reglementărilor în vigoare”. Apa trebuie să fie folosită doar pentru spălat sau alte activităţi care nu pot provoca o contaminare a alimentelor.

Restricţiile se vor menţine până la încadrarea apei în condiţiile de potabilitate. Hidro Prahova mai informează că a accelerat lucrările de igienizare a sistemului de alimentare cu apă din municipiul Câmpina.

SANATATE SOCIAL ULTIMELE STIRI