Vasile Oprișan, demis după cazul Onești, repus pe aceeași funcție în Mehedinți

Vasile Oprișan, demis după cazul Onești, repus pe aceeași funcție în Mehedinți

Chestorul Vasile Oprișan, fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău, a ajuns inspector-șef la IPJ Mehedinți.

În martie 2021, Oprișan a fost demis de ministrul de Interne, Lucian Bode, dupa crima dublă petrecută la Onesti, chiar dacă nu se afla la comanda IPJ Bacău, fiind câteva zile liber pentru a se ocupa de înmormântarea mamei.

După tragedie, Vasile Oprișan a fost transferat ca director adjunct la Direcția de Cabinet a Inspectoratului General de Poliție.

„Da, este adevărat, am fost delegat la conducerea IPJ Mehedinți. Este vorba despre o delegare pe perioadă determinată, de doar două luni. Nu vă pot comenta ce se va întâmpla după această perioadă”, a confirmat pentru Ziarul de Bacău chestorul Vasile Oprișan.

După aproape șase luni, ancheta declanșată pentru a se stabili care au fost greșelile și cine e responsabil pentru intervenția defectuoasă a polițiștilor, dar nu s-a ajuns la nicio concluzie.

Crimele de la Onești 

Doi muncitori, care lucrau într-un apartament din Oneşti, au fost luaţi ostatici şi apoi ucişi de un bărbat de 68 ani, fost proprietar al apartamentului în care aştia făceau reparaţii. La faţa locului au venit forţele de ordine, dar şi un negociator, care a încercat, mai multe ore, să îl determine pe bărbat să renunţe la intenţiile sale.

După mai multe ore de sechestru, una dintre victime a încercat să îl atace pe cel care i-a sechestrat, moment în care a fost înjunghiată.

Ulterior, a fost atacat cu cuţitul şi înjunghiat şi al doilea bărbat a fost sechestrat. Atunci, forţele de ordine au intrat în apartament şi l-au împuşcat pe agresor.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI