Fostul șef al Serviciului Secret al Armatei, condamnat la închisoare cu suspendare , după ce a sustras 180.000 de dolari

Fostul șef al Serviciului Secret al Armatei, condamnat la închisoare cu suspendare , după ce a sustras 180.000 de dolari

Iulian Cristian Gherghe, fostul director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării a fost condamnat de Curtea Militară de Apel la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare, fiind acuzat că a sustras 180.000 de dolari din banii instituției din care făcea parte.

Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis condamnarea lui Iulian Cristian Gherghe la un an şi cinci luni de închisoare. Instanţa a stabilit să deducă din pedeapsă durata reţinerii şi arestării preventive, de la data de 27 martie 2021 până la data de 17 iulie 2021.

Totodată, magistrații de la Curtea Militară de Apel au mai hotărât să dispună suspendarea executării pedepsei pentru un termen de supraveghere stabilit la doi ani şi şase luni.

Pe parcursul acestui termen de supraveghere, Iulian Cristian Gherghe va presa muncă în folosul comunității pentru care nu va fi plătit. Generalul va presta acesta ore la Primăria Cornetu sau la Şcoala Gimnazială numărul 1 Cornetu, ambele aflat în județul Ilfov.

Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel a dispus în vara acestui an,trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Iulian Cristian Gherghe, fost director adjunct al DGIA, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals intelectual, uz de fals.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI