Facturile la căldură cresc!Gazele vor fi cu 60% mai scumpe

Facturile la căldură cresc!Gazele vor fi cu 60% mai scumpe

Facturile la căldură cresc semnificativ, asta după ce furnizorii vor livra gaze cu 60% mai scumpe.  

Invitat în cadrul unei emisiuni TV, Iulian Iancu, preşedinte al Comitetului Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei, a declarat că în Bucureşti, preţul căldurii s-a dublat, astfel pentru o garsonieră, căldura va fi cât pentru un apartament.

„În primul rând rezervele de gaze din Europa sunt la o capacitate de până în 72%, cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu. În ţara noastră rezervele sunt chiar mai mici, de doar 60%. Acesta este unul dintre motivele scumpirii excesive a gazelor. (…) Totuşi, o serie de parlamentari europeni au cerut o anchetă asupra a ceea ce susţin că ar fi o manipulare a pieţei de către compania rusească Gazprom. Una peste alta, haosul din piaţa gazelor naturale a dus până acum la scumpiri în unele sectoare de peste 280 la sută.”, a declarat Iulian Iancu.

Întrebat de ce gazul va fi mai scump, premierul nu a știut să răspundă, însă este optimist și spune că nu vom rămâne fără căldură în această iarnă.”Nu rămânem fără gaze în această iarnă”, a declarat premierul Florin Cîțu, miercuri, răspunzând la o conferință de presă.

ECONOMIC ULTIMELE STIRI