Două fetițe îşi vând plângând jucăriile ca să poată plăti facturile la curent și întreținere

Două fetițe îşi vând plângând jucăriile ca să poată plăti facturile la curent și întreținere

Două fetițe, de 9, respectiv 12 ani, din Roman, își vând, cu lacrimi în ochi, jucăriile pe stradă pentru ca părinții să poată avea bani de facturi. ”Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, au spus cele două fete, menționând faptul că alocația abia le ajunge de mâncare celor 6 frați.

Fetițele care și-au scos jucăriile la vânzare, în stradă, vor să facă rost de bani pentru ca părinții să plătească facturile. Ele au fost surprinse pe o pătură, pe trotuarul din fața Colegiului Roman Vodă, sâmbătă, 25 septembrie. În timpul săptămânii, merg la școală deși familiei îi e greu și cu mâncarea. 

Lângă jucării, fetele au așezat și creioanele de colorat primite, cel mai probabil, la începerea școlii. E clar că le e rușine după felul în care își feresc ochii, dar „n-avem încotro”, a spus fata cea mare.

„Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă. Şi alocaţiile noastre abia ne ajung să mâncăm. Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul.”, a povestit fetița, printre lacrimi.

Fata povesteşte că mari sunt şi cele la gunoi, la întreţinerea la bloc. La deşeuri se plăteşte la persoană şi scump pentru cele opt persoane câte trăiesc în casă. Cea mai afectată de situaţie pare a fi mezina, Iuliana, care ţinea în mâini o păpuşică de care se vedea că-i este foarte greu să se despartă.

Ce poate fi mai trist decât să vezi un copil că-şi vinde jucăriile, pentru ca părinţii să poată achita facturile. Asta în timp ce politicienii pun la cale planuri pentru miile de români care se află în situaţia disperată de a nu avea resurse să-şi achite facturile la utilităţi, umfate, fără scrupule, de furnizorii de servicii. Am mai aflat că fetele merg la şcoală, deşi familiei îi e greu să asigure tot ceea ce este necesar traiului de zi cu zi, potrivit monitorulneamt.ro.

SOCIAL ULTIMELE STIRI