Cip subcutanat obligatoriu, în termen de doi ani toată lumea trebuie să îl aibă în Italia.
„Peste doi ani toată lumea va avea un microcip subcutanat”, acestea sunt cuvintele, nu ale unui nebun, ci ale lui Matteo Renzi, pronunțate după aprobarea proiectului de lege pe bază americană pentru implantarea microcipului subcutanat pentru toți italienii .
Implantarea microcipurilor la oameni este o metodă utilizată pentru a introduce un dispozitiv de identificare a radiofrecvenței cu circuite integrate sau transpondere RFID încapsulate într-un plic de sticlă în corpul uman.
Implantul subcutanat conține de obicei un număr unic de identificare care poate fi legat de informațiile conținute într-o bază de date externă, care conține, de exemplu, date personale de identificare, istoric medical și date de sănătate, tratament medical, alergii și informații de contact.
Mai întâi SUA, apoi Suedia, Italia este a treia care aderă la microcipul subcutanat, potrivit lui Renzi, încă din 2016 microcipurile vor fi implantate tuturor nou-născuților, atât în facilități publice, cât și private, apoi din 2017 există un an de regularizare restul populației și, ca și cum ar fi să se vaccineze, toată lumea va trebui să aibă implantat un microcip.
Pedepsele în cazul în care ar trebui găsit cineva fără cip în 2018 vor fi cu adevărat grele, variind de la o amendă de 3 mii de euro până la 6 luni de închisoare.
Microcipul se va baza pe RFID, același lucru utilizat la animalele de fermă și fiecare va avea o bază de date conectată la microcip, care va colecta informații despre fiecare mișcare zilnică a noastră.
În cazul unei infracțiuni, agenții vor putea să știe exact cine sunt responsabili și nevinovați, cerând centrului de control al datelor să furnizeze datele necesare. Va fi, de asemenea, foarte util la nivel de sănătate, unde Microchipul va reprezenta un „card de sănătate” pe care îl putem purta oricând cu noi, cu datele noastre personale și familia noastră pe care să le contactăm în caz de evenimente neprevăzute.
Dar lucrul interesant este pentru oamenii singuri, de fapt se pare că există posibilitatea, printr-o anumită comandă, de a apela imediat o ambulanță în caz de boală bruscă, acest lucru ar putea salva cu siguranță o viață, dar merită să ne pierdem viața privată?