Polițiștii se înarmează până-n dinți! Noi dotări pentru Poliția Română

Polițiștii se înarmează până-n dinți! Noi dotări pentru Poliția Română

Poliția Română pregătește o serie de achiziții impresionante, a anunțat directorul Direcției de Ordine Publică din cadrul IGPR, comisarul-șef Vasile Armașu.

În funcție de periculozitatea situațiilor, polițiștii de la Ordine Publică ar urma să fie dotați cu dispozitive cu electroșocuri de tip Taser-gun sau cu pistoale cu bile cu piper, a afirmat șeful DOP, potrivit bugetul.ro.

„La nivelul Direcției Ordine Publică a fost elaborat un material ce a fost înaintat Ministerului Afacerilor Interne în care se arată importanța dotării polițiștilor cu armament neletal care să poată fi utilizat gradual, în funcție de modul de manifestare al agresorilor, în prezent neexistând în dotarea noastră un element care să poată fi folosit între pistolul cu munție letală și bastonul din cauciuc sau spray-ul iritant-lacrimogen. În acest sens comisarul șef Vasile Armașu ne-a precizat că la nivelul instituției se are în vedere achiziționarea dispozitivelor cu electroșocuri de tip Taser-gun sau pistoale cu bile cu piper.”, a transmis Europol.

SOCIAL ULTIMELE STIRI