Adrian Onciu:Europa se militarizează după model bananier. Doar suntem în război. Nu-i așa, tov. general Ciucă?

Adrian Onciu:Europa se militarizează după model bananier. Doar suntem în război. Nu-i așa, tov. general Ciucă?

GLUMA SE ÎNGROAȘĂ / În Austria, fiecare ”indisciplinat” fără schema completă va trebui să plătească anual 2.400 de euro amendă. Așa spune un proiect de lege trimis în parlament.

Karl Nehammer (49), fost ofițer în armată, este noul cancelar al Austriei. Cu alte cuvinte, Europa se militarizează după model bananier. Doar suntem în război. Nu-i așa, tov. general Ciucă?

Austria și Grecia au decretat deja obligativitatea, iar Germania le va urma exemplul. Și asta la sugestia Ursulei von der Leyen, suspectată de mega-corupție în negocierile cu Pfizer.

Peste 40 de mii de austrieci au ieșit sâmbătă să protesteze. Alte zeci de mii de europeni au fost primiți cu gaze și tunuri cu apă, la Bruxelles. Însă cine să-i vadă? Televiziunile au altă treabă, umblă înnebunite după Omicron.

În Italia au intrat în vigoare noi restricţii, odată cu introducerea ”super-certificatului” verde. Acesta introduce și mai multe limitări, pe lângă obligativitatea prezentării în autobuz, metrou şi la târgurile de Crăciun.

Dictatura se întețește, aproape pe nesimțite, la doi pași de România. Iar ministrul Rafila pare deocamdată rezervat, nu-și poate ridica în cap 60 la sută din populație.

Vor veni vremuri mult mai grele, dacă rămânem în amorțire, scrie Adrian Onciu pe pagina sa de Facebook.

SOCIAL ULTIMELE STIRI