Mihai Chirica va fi judecat pentru corupție

Mihai Chirica va fi judecat pentru corupție

Magistrații Tribunalului Iași au respins contestațiile în Camera Preliminară formulate de primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, în Dosarul Skoda. În curând va începe judecata pe fond, în acest dosar, unde Mihai Chirica a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Primul dosar în care a fost trimis în judecată primarul municipiului Iași, Mihai Chirică a trecut de Camera Preliminară a Tribunalului Iași (vezi aici). Este vorba despre dosarul Skoda. În acest dosar Mihai Chirica dar și fostul primar Gheorghe Nichita și directori din primărie precum Dumitru Tomorug și Doina Florescu au fost trimiși în  judecată pentru abuz în serviciu. Asta deoarece, în anul 2013 au demarat o procedură de achiziţie nelegală pentru achiziționarea prin patru contracte de leasing operaţional, a trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb cu toate că la vremea respectivă le era interzis instituțiilor publice să cumpere mașini în leasing.

‘’Acțiunile ilicite, conjugate, ale inculpaților, au determinat achiziţia nelegală de către autoritatea administrativ-teritorială Municipiul Iași a serviciilor de leasing operaţional privind furnizarea a 4 autoturisme marca Skoda (în care se includ și serviciile aferente atribuirii de numere de înmatriculare preferențiale), cauzând atât o pagubă în cuantum de 503.482,17 lei bugetului local al municipiului Iaşi (în perioada 20.05.2013 – 30.05.2017), cât şi o vătămare a intereselor legitime ale unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Iaşi de a realiza o bună gestiune financiară prin asigurarea legalităţii, regularităţii, economicităţii, eficacităţii şi eficienţei în utilizarea fondurilor publice şi în administrarea patrimoniului public’’, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Dosarul a fost instrumentat inițial de DNA care l-a declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași.

JUSTITIE POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI