Ex-șeful Poliției Rutiere Cluj, despre valul de accidente rutiere: Suntem conduși de polițiști infatuați, slab pregătiți, obedienți și analfabeți juridic

Ex-șeful Poliției Rutiere Cluj, despre valul de accidente rutiere: Suntem conduși de polițiști infatuați, slab pregătiți, obedienți și analfabeți juridic

România rămâne țara cu cele mai multe victime în accidente rutiere din Uniunea Europeană, arată ultimele date publicate de Eurostat.

Rata de mortalitate ajunge aproape la 100 de decese la un milion de locuitori. În judetul Cluj, în 2021, s-au înregistrat 1.060 de accidente rutiere, dintre care 200 grave, conform bilanțului prezentat de Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Cluj. Față de anul 2020, numărul accidentelor de circulație înregistrate a crescut cu 234. Anul 2022 a început la fel de negativ precum 2021, cele mai multe accidente din județul Cluj s-au produs pe DN 1 la intrările în Turda dinspre Alba Iulia şi Cluj şi pe DN1C, în zona
localităţilor Gherla şi Dej, dar și pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

Întrebat de numărul mare de accidente din ultimul timp petrecute în județul Cluj, fostul șef al Serviciului Poliției Rutiere Cluj, Sorin Rus, a spus că „circulând în condiții mai precare, ori chiar mai proaste decât în perioada anterioră, respectiv de infrastructură rutieră (drumuri nedotate și nesemnalizate legal), de educație (lipsa de cultură pentru respectarea legii), de efective ale poliției (mult diminuate și insuficiente) precum și de legislație (greoaie și ineificientă), concluziile nu pot fi decât pesimiste și sunt, de fapt, cele constatate de fiecare cetățean în parte pe pielea lui”.

„Direcția Rutieră a I.G.P.R. a ajuns sa fie plină de infatuați, slab pregătiți profesional, obedienți și analfabeți juridic”

Sorin Rus a mai spus că starea deplorabilă a țării, când vine vorba de siguranța rutieră, „se datorează” în mare parte conducerii din acest sector. „Faptul că România e campioană la la nivel european, demostrează de fapt incompetența conducerii Direcției Rutiere a I.G.P.R. din ultimii cel puțin 10 ani. Aceasta (conducerea) a ajuns sa fie plină de infatuați, slab pregătiți profesional, obedienți și analfabeți juridic”, susține acesta. 

„După atâția ani, trag concluzia că managementul defectuos desfășurat la nivelul Direcției Rutiere a I.G.P.R., cel puțin în ultimi 10 ani, a fost un factor de natură să influențeze și chiar a influențat direct NEGATIV evoluția accidentelor grave de circulație rutieră la nivel național, în fiecare județ al țării, deci, implicit, și în județul Cluj”, a concluzionat Sorin Rus.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI