Deputatul Mihai Weber: Nu trebuie tolerată ideea ca România să devină „sclava” importurilor de energie

Deputatul Mihai Weber: Nu trebuie tolerată ideea ca România să devină „sclava” importurilor de energie

„Am susținut întotdeauna menținerea în piață a producătorilor de energie pe bază de cărbune, nu doar pentru că reprezint un județ în care extragerea cărbunelui și producerea energiei au susținut mii de locuri de muncă, ci pentru că energia pe bază de cărbune este singura care poate asigura Siguranța Energetică Național.

Faptul ca omenirea trece printr-o criză energetică, economică, etc., suprapuse cu criza din Ucraina, face ca înalţii oficiali europeni să își recalibreze poziția față de energia produsă pe bază de cărbune.

Din fericire, Gorjul are resurse de cărbune pentru mulți ani de acum înainte, iar noi trebuie să profităm de aceste bogății, nu să le închidem, așa cum și-au dorit unii.

Strategia Energetică elaborată de PSD, și abandonată în 2019, îi acorda sectorului ocupat de cărbune o poziție extrem de importantă în rândul producătorilor de energie, iar acest lucru trebuie repus pe tapet, altfel România va deveni sclava importurilor de energie, fapt care nu trebuie tolerat”, scrie Mihai Weber pe Facebook.

ECONOMIC POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI