Inspector antifraudă fiscală – reţinut pentru trafic de influenţă de 100.000 de euro

Inspector antifraudă fiscală – reţinut pentru trafic de influenţă de 100.000 de euro

Georgiana Popa, inspector antifraudă fiscală, a fost reţinută de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind acuzată că i-ar fi cerut 100.000 de euro unui fost director al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, martor în cauză, pe care urma să-i dea unui procuror anticorupţie pentru ca martorul să primească o soluţie favorabilă într-un dosar în care ar fi fost cercetat.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 martie 2022, a Georgianei Popa, inspector în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, în sarcina căreia s-a reţinut comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.
Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în cursul lunii martie, Georgiana Popa ar fi pretins, în mod repetat, de la un fost director în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (martor în cauză) suma de 100.000 euro, despre care susţinea că o va remite unui procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie asupra căruia a lăsat să se creadă că are influenţă.

În schimbul banilor, spun anchetatorii, presupusul procuror ar fi trebuit să dispună o soluţie favorabilă martorului într-o eventuală cauză penală în care acesta ar fi fost cercetat.

În contextul menţionat, marţi, Georgiana Popa ar fi primit cei 100.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, informează DNA, notează stiripesurse.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI