Polițist din Giroc reținut pentru trafic de influență. Ar fi primit bani chiar în sediul postului de poliție

Polițist din Giroc reținut pentru trafic de influență. Ar fi primit bani chiar în sediul postului de poliție

Acuzații de trafic de influență pe numele unui polițist din Giroc. El a fost reținut pentru 24 de ore după ce ar fi primit 13.000 de euro pentru a intermedia recuperarea unor terenuri intravilane în localitatea de lângă Timișoara.

Banii ar fi trebuit să ajungă prin intermediul a doi parlamentari la un judecător din București. Magistratul ar fi trebuit, în schimbul sumei, să pronunțe o hotărâre favorabilă în cazul unui proces civil pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de 10,8 hectare de teren, în Giroc.

„În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv”, transmit procurorii DNA.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI