AUR cere Guvernului Ciucă să prezinte în Parlament programul de reducere a datoriei publice

AUR cere Guvernului Ciucă să prezinte în Parlament programul de reducere a datoriei publice

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită Guvernului Ciucă ca, în termen de două săptămâni, să prezinte în fața Parlamentului, la „Ora Prim-ministrului”, programul pentru reducerea ponderii datoriei publice în Produsul Intern Brut (PIB).

„Este deja a treia lună când datoria publică a României depăşeşte nivelul de 50%. Cerem premierului Ciucă să vină, într-un termen rezonabil de două săptămâni, în fata Parlamentului şi să prezinte planul de redresare a datoriei publice. Există o lege care obligă Executivul să facă acest lucru. Noi, în afară de informaţii pe surse, nu am aflat nimic altceva. Partidul Naţional Liberal se face vinovat de depăşirea plafonului de 50%, iar preşedintele PNL, care este şi prim-ministru, e dator să vină în faţa Legislativului şi să explice măsurile care vor fi luate”, a declarat preşedintele AUR George Simion, conform unui comunicat de presă al partidului.

Potrivit comunicatului AUR, datoria guvernamentală a României a atins 50,3% din Produsul Intern Brut la finalul lunii martie 2022, cu 1,5 puncte procentuale mai mult decât în luna similară a anului trecut.

Legea responsabilității fiscal-bugetare prevede că Guvernul trebuie să prezinte public un program pentru reducerea poverii și să înghețe cheltuielile cu salariile din sectorul public, când datoria trece de 50% din PIB.

POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI