Document șocant: Cum au planificat SUA războiul și criza energetică din Europa

Document șocant: Cum au planificat SUA războiul și criza energetică din Europa

  • În ceea ce pare a fi o scurgere internă excepțională de la think tank-ul RAND Corporation, cunoscut, printre altele, că a stat în spatele strategiei americane pentru politicile externe și de apărare în timpul Războiului Rece, este prezentată o relatare detaliată a modului în care criza energetică din Europa fost planificată de Statele Unitem
  • Documentul, care datează din ianuarie, recunoaște că politica externă agresivă care era dusă de Ucraina înainte de conflict ar împinge Rusia să fie nevoită să întreprindă acțiuni militare împotriva țării. Scopul său real, susține el, a fost să preseze Europa să adopte o gamă largă de sancțiuni împotriva Rusiei, sancțiuni care fuseseră deja pregătite.
  • Economia Uniunii Europene, afirmă, „se va prăbuși inevitabil” ca urmare a acestui fapt, iar autorii săi se bucură de faptul că, printre altele, resurse de până la 9 miliarde de dolari vor reveni în Statele Unite și bine educati tinerii din Europa vor fi forțați să emigreze.
  • Obiectivul cheie descris în document este împărțirea Europei – în special Germania și Rusia – și distrugerea economiei europene prin plasarea unor idioți utili în poziții politice pentru a împiedica aprovizionarea cu energie rusă să ajungă pe continent.

Fiind primul punct de vânzare din Europa, Nya Dagbladet poate publica ceea ce par a fi clasificate planuri ale SUA pentru a zdrobi economia europeană prin intermediul unui război în Ucraina și a unei crize energetice induse.

Think tank-ul RAND Corporation, care are o forță de muncă uriașă de 1.850 de angajați și un buget de 350 milioane de dolari, are scopul oficial de a „îmbunătăți politicile și procesul decizional prin cercetare și analiză”. Este conectat în primul rând de Departamentul de Apărare al Statelor Unite și este renumit pentru că a fost influent în dezvoltarea strategiilor militare și de altă natură în timpul Războiului Rece.

Un document semnat RAND, sub titlul de deschidere „Slăbirea Germaniei, consolidarea SUA”, sugerează că există o „necesitate urgentă” de-o afluență de resurse din exterior pentru a menține economia nordamericană în ansamblu, dar „în special sistemul bancar”.

„Numai țările europene legate de angajamentele UE și NATO ne pot oferi acestea fără costuri militare și politice semnificative pentru noi.”

Potrivit RAND, principalul obstacol pentru această ambiție este creșterea independenței Germaniei. Printre altele, subliniază că Brexitul a oferit Germaniei o mai mare independență și a îngreunat influența Statelor Unite asupra deciziilor guvernelor europene.

„Dacă va fi implementat, acest scenariu va transforma în cele din urmă Europa într-un concurent nu doar economic, ci și politic al Statelor Unite”, se afirmă.

Singura modalitate: „Atrageți ambele părți în război cu Ucraina”

Pentru a zdrobi această amenințare politică, este prezentat un plan strategic, axat în primul rând pe distrugerea economiei germane.

„Oprirea livrărilor rusești ar putea crea o criză sistematică care ar fi devastatoare pentru economia germană și, indirect, pentru Uniunea Europeană în ansamblu”, afirmă acesta și consideră că cheia este atragerea țărilor europene în război.

Partidele verzi vor forța Germania să „cadă în capcană”

Partidele verzi din Europa sunt descrise ca fiind deosebit de ușor de manipulat pentru a face comisioanele imperialismului american.

„Precondiția pentru ca Germania să cadă în această capcană este rolul dominant al partidelor verzi și al ideologiilor europene. Mișcarea ecologistă germană este o mișcare extrem de dogmatică, dacă nu chiar fanatică, ceea ce îi face destul de ușor să ignore argumentele economice”, scrie acesta, citând actualul ministru de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, și ministrul Climei, Robert Habeck, ca exemple de acest tip de politician.

„Caracteristicile personale și lipsa de profesionalism fac posibilă presupunerea că le este imposibil să-și recunoască propriile greșeli la timp. Prin urmare, voi fi suficient să-mi formez rapid o imagine mediatică a războiului agresiv al lui Putin – și să fac din Verzi susținători înflăcărați și duri ai sancțiunilor – un „partid de război”Acest lucru va face posibilă impunerea sancțiunilor fără obstacole”.

Baerbock este, de exemplu, binecunoscută pentru că a declarat că va continua suspendarea gazelor rusești inclusiv în timpul iernii – indiferent de părerea alegătorilor săi despre această chestiune și de consecințele pentru populația germană.

– Vom fi alături de Ucraina și asta înseamnă că sancțiunile vor rămâne, și pe timp de iarnă – chiar dacă devine foarte dur pentru politicieni, a spus ea la o conferință recentă la Praga.

Politicienii Partidului Verzilor Annalena Baerbock (stânga) și Robert Habeck (dreapta) sunt descriși de Statele Unite ca fiind recunoscători pentru că au fost manipulați să facă comisioane pentru Statele Unite – în special scopul de a distruge economia germană. (Foto: Vorderstraße/WEF/CC BY 2.0)

„În mod ideal – o oprire completă a aprovizionării”

Autorii își exprimă speranța că pagubele dintre Germania și Rusia vor fi atât de mari încât vor face imposibilă restabilirea relațiilor normale ale țărilor mai târziu.

„O reducere a aprovizionării cu energie a Rusiei, în mod ideal, o oprire completă a acestor aprovizionări, ar duce la rezultate dezastruoase pentru industria germană. Necesitatea de a deturna cantități semnificative de gaz rusesc pentru încălzirea iernii va agrava și mai mult deficitul. Blocarea în întreprinderile industriale va provoca penurie componentelor și piese de schimb pentru producție, o întrerupere a lanțurilor logistice și, în cele din urmă, un efect de domino”.

În cele din urmă, un colaps total al economiei în Europa este considerat atât probabil cât și de dorit.

„Nu numai că va da o lovitură devastatoare economiei germane, ci întreaga economie din toată economia UE se va prăbuși inevitabil.”

De asemenea, subliniază că beneficiile companiilor cu sediul în SUA care au o concurență mai mică pe piața mondială, avantajele logistice și ieșirea de capital din Europa ar însemna că ar putea contribui la economia Statelor Unite cu aproximativ 7 – 9 trilioane de dolari. În plus, subliniază și efectul important al multor europeni tineri și bine educați care se vor vedea obligați să emigreze în SUA.

RAND neagă originea raportului

RAND Corporation a emis un comunicat de presă miercuri în care neagă că raportul provine de la ei. Nu se fac comentarii cu privire la ce părți ale raportului sunt false sau care sunt exacte, în afară de faptul că pur și simplu scrie că conținutul este „bizar” și că documentul este „fals””.

Sursa: Nya Dagbladet

INTERNAȚIONAL POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI