Chinezii se revoltă împotriva atrocitățilori impuse de politica,, zero covid”. Poate ca doar astfel putem ieși de sub ROBIE

Chinezii se revoltă împotriva atrocitățilori impuse de politica,, zero covid”. Poate ca doar astfel putem ieși de sub ROBIE

O mulţime de locuitori din oraşul chinez Guangzhou (sud) au ieşit din carantina obligatorie anti-Covid şi s-au ciocnit cu poliţia, furioşi din cauza acestei carantine impuse de autorități, au răsturnat o maşină de poliţie şi au distrus bariere anticovid, relatează BBC.

În zona unde au izbucnit revoltele locuiesc muncitori săraci care s-au plâns că nu sunt plătiți pentru că nu pot să lucreze și nu mai au mâncare iar prețurile cresc vertiginos în timp ce ei sunt carantinaţi.  Timp de mai multe nopți, oamenii s-au luptat cu muncitorii sanitari veniţi să se asigure că nu încalcă regulile de carantină. Lucrurile au explodat brusc luni când oamenii au ieşit sfidători pe străzile din Guangzhou.

Manifestațiile au loc în urma celui mai puternic val de Covid care a lovit regiunea Guangzhou, de la începutul pandemiei. Poltica ”zero Covid” este acum pusă la îndoială, pe măsură ce numărul cazurilor de Covid crește. Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că nu sunt plătiți dacă nu merg la muncă, că le lipsesc alimentele și că prețurile cresc vertiginos, în timp ce ei sunt obligați să trăiască cu restricțiile anti-Covid. Astfel, tensiunile au crescut în districtul Haizhu, o zonă în care trăiesc muncitori săraci.

Zvonurile nefondate au jucat de asemenea un rol. Informațiile cum că companiile de testare falsifică rezultatele testelor PCR pentru a crește artificial numărul de infecții în scopul de a câștiga mai mulți bani s-au răspândit și au dus la creșterea nemulțumirii oamenilor. 

În nordul țării, zvonurile creează tensiune. Oficialii din provincia Hebei au anunțat că orașul Shijiazhuang va opri testarea în masă. Acest lucru a dus la speculații în rândul populației că va fi folosită pe post de cobai, pentru ca autoritățile să monitorizeze ce s-ar întâmpla dacă virusul ar fi lăsat să se răspândească necontrolat.

SOCIAL ULTIMELE STIRI