O profesoară din Oradea a murit subit, la doar 37 de ani

O profesoară din Oradea a murit subit, la doar 37 de ani

Comunitatea profesorilor și elevilor de la Liceul Don Orione din Oradea este în stare de șoc, după ce o profesoară de italiană a murit subit, la doar 37 de ani.

Greta Hartstein era internată de câteva zile și a decedat în urma unei infecții viro-bacteriene, care i-ar fi agravat o problemă cardiacă.

Profesoara de italiană s-a îmbolnăvit în timpul vacanței de iarnă și, după Anul Nou, a ajuns în spital, la secția de Infecțioase. Colegii știu, din spusele ei, că avea saturația scăzută de oxigen, motiv pentru care avea mască de oxigen, și nu se mai putea ridica din pat.

Ca un omagiu, colegii i-au pus fotografia pe o masă din școală, au aprins o lumânare, iar elevii au scris mesaje emoționante despre profesoara pe care au îndrăgit-o.

„Cred că dumneavoastră sunteți cea mai bună profesoară de limba italiană. Nu îmi pot imagina ora de italiană fără dumneavoastră. Dacă noi, elevii clasei a IV-a A, v-am supărat cu ceva, ne cerem iertare și ne este tare dor de dumneavoastră. Chiar dacă v-ați stins, în inimile noastre amintirea dumneavoastră e vie”, a scris unul dintre ei.

De când era în spital, Greta Hartstein nu s-a mai putut ridica din pat. „Medicul i-a spus că gripa i-a afectat sistemul muscular. Sâmbătă, în jurul orei 15, am vorbit cu ea prin mesaje, și era foarte îngrijorată. M-a rugat să-i rog pe preoții noștri să se roage pentru ea. Mesajele ei au fost, parcă, de rămas bun”, a declarat profesorul Alexandru Stoica, directorul Liceului Don Orione.

Duminică, când profesoara nu i-a mai răspuns la mesaje, a știut că ceva grav s-a întâmplat, ca apoi să afle că, în jurul prânzului, femeia a decedat.

Specialiștii spun că Greta Hartstein a murit în urma unor probleme la inimă, probabil agravate de infecția virală. „Pacienta nu a avut gripă, ci o infecție viro-bacteriană. Dar problema care a dus la deces a fost o afecțiune cardiacă”, a declarat dr. Daniela Rahotă, marți, pentru BIHOREANUL.

Profesoara va fi condusă pe ultimul drum marți, la Biserica Reformată din Biharia, sat în care locuia.

SOCIAL ULTIMELE STIRI