Avocatul robot ia primul dosar în instanță: Audierea de luna viitoare va vedea inculpatul să primească sfaturi de la inteligența artificială folosind o aplicație pentru smartphone

Avocatul robot ia primul dosar în instanță: Audierea de luna viitoare va vedea inculpatul să primească sfaturi de la inteligența artificială folosind o aplicație pentru smartphone

O ședință de judecată din februarie este programată să facă istorie atunci când inculpatul este sfătuit de inteligența artificială. 
Tehnologia provine de la compania DoNotPay, fondată în 2015 de un robot de la Universitatea Stanford, care a fost dezvoltată inițial pentru a atrage biletele de parcare
, potrivit Dailymail.

Primul avocat robot din lume va rula pe smartphone-ul inculpatului și va asculta comentariile pentru a oferi clientului său instrucțiuni despre ce să spună în argumente.

Locația tribunalului, acuzațiile și numele inculpatului nu au fost dezvăluite, potrivit New Scientist .

Inculpatul va folosi o aplicație pentru smartphone alimentată de avocatul robot, care îi va sfătui ce să spună în timpul procesului stabilit pentru februarie.


Joshua Browder a creat inițial robotul pentru a apela la biletele de parcare în Marea Britanie când a lansat tehnologia pentru prima dată, dar de atunci a extins-o în SUA.


Cu toate acestea, această tehnologie a fost concepută într-un format de chat în care robotul ar continua cu întrebări pentru a afla detaliile cazului tău, cum ar fi „Tu sau cineva pe care îl cunoști conducea?” sau ‘a fost greu de înțeles semnele de parcare?’

După ce vă analizează răspunsurile, robotul decide dacă vă calificați pentru o contestație, dacă da, va genera o scrisoare de recurs care poate fi adusă la instanțe.


Un format similar va fi folosit în dosarul din februarie, dar va „asculta” conversațiile dintre procuror și inculpat pentru a-și sfătui clientul cu privire la ce să spună în continuare.
Cu toate acestea, AI a fost instruit pe declarații de fapt pentru a „minimiza răspunderea juridică”, a spus Browder pentru New Scientist.

El a modificat, de asemenea, instrumentul audio pentru a nu reacționa instantaneu la declarații, lăsând în schimb ofensa să-și termine discuția, să analizeze comentariile și apoi să prezinte o soluție.


„Totul ține de limbaj și asta este ceea ce avocații percep sute sau mii de dolari pe oră pentru a face”, a spus Browder, care crede că această tehnologie va înlocui într-o zi avocații


Site-ul web al DoNotPay arată că tehnologia sa poate fi folosită pentru alte lucruri decât un robot: lupta împotriva corporațiilor; bate birocrația; găsi bani ascunși; și dă în judecată pe oricine.
Robotul a aflat legile despre zborurile anulate și întârziate și asigurarea de protecție a plăților. DoNotPay oferă, de asemenea, consiliere privind drepturile consumatorilor și la locul de muncă persoanelor din SUA și Marea Britanie, inclusiv hărțuirea la locul de muncă sau afirmațiile înșelătoare din reclame. China a fost prima care a folosit inteligența artificială în sala de judecată.


În iulie anul trecut, a fost dezvăluit că națiunea folosește tehnologia pentru a-și „îmbunătăți” sistemul judiciar prin recomandarea de legi, elaborarea de documente și alertând „erorile umane percepute” în hotărâri. 


Judecătorii trebuie să consulte acum AI cu privire la fiecare caz conform legii, a declarat Curtea Supremă de la Beijing într-o actualizare a sistemului publicată săptămâna aceasta și, dacă contravin recomandării sale, trebuie să trimită o explicație scrisă a motivului.

Robotul DoNotPay, dezvoltat în 2015, a fost proiectat într-un format de chat în care robotul continua cu întrebări pentru a afla detaliile cazurilor care se ocupă de bilete de parcare
Inteligența artificială a fost, de asemenea, conectată la bazele de date ale poliției și la sistemul orwellian de credit social din China, dându-i puterea de a pedepsi oamenii punând automat la vânzare online proprietatea unui hoț.


China a dezvoltat un sistem de „instanță inteligentă” din cel puțin 2016, când judecătorul-șef Qiang Zhou a cerut ca tehnologie să îmbunătățească „echitatea, eficiența și credibilitatea” sistemului judiciar.

Acest lucru a însemnat introducerea recepționerilor roboți în tribunale pentru a oferi asistență juridică online, înregistratoare automate de recunoaștere a vocii în sălile de judecată care elimină nevoia de transcriere și „săli de judecată virtuale” în care cazurile pot fi audiate online.

EXTERN JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI