Medici acuzați că luau dispozitive medicale de la decedați și le montau pacienților

Medici acuzați că luau dispozitive medicale de la decedați și le montau pacienților

Medici de la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași sunt cercetați după ce au operat mai mulți pacienți pe inimă, montând stenturi prelevate de la persoane decedate.

Procurorii și polițiștii au descins vineri dimineață la 24 de adrese. Sunt vizați angajați de la Spitalului Militar Regina Maria din Brașov și Spitalul de Urgență Sfântul Spiridon din Iași.


Perchezițiile au început la Spitalul Sfantul Spiridon dis-de-dimineața și au vizat, în principal, secția de Cardiologie. Au fost ridicate documente, dar și persoane care au fost duse la audieri.


Surse din anchetă spun că medicii ar fi făcut intervenții chirurgicale la care ar fi refolosit dispozitive medicale de unică folosință. Mai mult, acestea ar fi fost luate de la foști pacienți, decedați.


Cei internați acolo și cărora le-au fost implantate dispozitivele nu au știut nicio clipă ce li se întâmplă. Vorbim, potrivit unor surse din anchetă, despre defibrilatoare și stimulatoare cardiace.


Pacienții primeau medicație pentru a se simți rău și a ajunge la operație. Sunt 170 de victime.


Mai mult, există suspiciunea teribilă că unora dintre pacienți li se dădea medicație astfel încît să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de aceste dispozitive.

Anchetatorii fac cercetări pentru dare și luare de mită, falsuri săvârșite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum și pentru efectuarea mai multor intervenții chirurgicale, cu încălcarea indicațiilor de utilizare a unor stimulatoare cardiace și defibrilatoare, care au afectat ori au pus în pericol sănătatea ori viața pacienților.   


IGPR anunţă că vineri dimineaţă au loc 24 de percheziţii în Braşov, Iaşi şi Neamţ, într-un dosar de abuz în serviciu, luare şi dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune.

JUSTITIE SANATATE SOCIAL ULTIMELE STIRI