Elon Musk avertizează că inteligența artificială ar putea provoca „distrugerea civilizației”: Odată ce AI „va deține controlul”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări

Elon Musk avertizează că inteligența artificială ar putea provoca „distrugerea civilizației”: Odată ce AI „va deține controlul”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări

Elon Musk a avertizat într-un nou interviu că inteligența artificială ar putea duce la „distrugerea civilizației”, chiar dacă rămâne profund implicat în dezvoltarea AI-ului, conform CNN.

AI este mai periculoasă decât, să zicem, proiectarea aeronavelor prost gestionată sau întreținerea producției sau producția proastă de mașini, în sensul că are potențialul – oricât de mică ar putea părea această probabilitate, dar nu este banală – de distrugere a civilizației”, a spus Musk în interviul acordat lui Tucker Carlson.

Musk a avertizat recent în mod repetat despre pericolele AI, pe fondul proliferării produselor AI pentru uzul general al consumatorilor, inclusiv de la giganți tehnologici precum Google și Microsoft. De asemenea, Musk s-a alăturat în luna martie unui grup de experți și a semnat o scrisoare deschisă prin care cere o pauză de șase luni în cursa,, scăpată de sub control ” pentru dezvoltarea AI.

Musk a afirmat că sprijină reglementările guvernamentale în domeniul inteligenței artificiale, chiar dacă „nu este distractiv să fii reglementat”. Odată ce AI „poate deține control”, ar putea fi prea târziu pentru a stabili reglementări, a spus Musk. „O agenție de reglementare este necesar să înceapă cu un grup care caută inițial informații despre inteligența artificială, apoi solicită opinia industriei și apoi propune elaborarea de reguli”, a spus Musk.

Musk a fost membru fondator al OpenAI, compania din spatele unor produse precum ChatGPT (Musk a spus că evoluția OpenAI „nu este deloc ceea ce intenționam”). În plus, Musk a spus într-un tweet că intenționează să „folosească AI pentru a detecta și evidenția manipularea opiniei publice pe această platformă”.

Musk a spus că a depus „multe eforturi” pentru a crea OpenAI care să servească drept contragreutate la Google, dar a „pierdut controlul”. În prezent, Musk a afirmat că vrea să creeze un rival pentru ofertele AI ale giganților tehnologici Microsoft și Google. El a spus că „vom începe ceva pe care îl numesc TruthGPT”. Musk a descris tehnologia ca fiind o „AI maximă care caută adevărul” și căreia „îi pasă de înțelegerea universului”.

Sper că există mai mult bine decât rău”, a spus Musk.

SOCIAL ULTIMELE STIRI