Inteligența Artificială își face loc în mass-media

Inteligența Artificială își face loc în mass-media

Pe un post de televiziune elvețian

Se numește Jade și prezintă vremea pe canalul „M Le Média” din data de 3 aprilie. Dar tânăra care vorbește pe canalul elvețian despre ploaie  și despre cât strălucește soarele este de fapt un avatar creat de la zero datorită inteligenței artificiale, explică TF1 Info.

Postul de televiziune a decis să apeleze la o prezentatoare falsă după un casting eșuat pentru acest post.

La mai puțin de o lună de la sosirea unui prezentator meteo creat prin intermediul AI pe „M Le Média”, „Couleur 3” este cea care se lansează în aventura inteligenței artificiale. Însă canalul de radio al RTS merge mult mai departe, întrucât conținutul difuzat joi, 27 aprilie 2023, nu a avut nimic uman. Toate textele care au fost ascultate au fost scrise de o inteligență artificială, care se va ocupa și de programarea muzicală. Și asta nu este tot. Vocile gazdelor din acea zi specială au fost clonate, astfel că nu a existat nicio persoană fizică în emisie.

Antoine Multone (prezentator) & Hadrien Mayoraz (gazdă) sunt nehotărâți: „Ceea ce am făcut pentru această zi ne-a luat mult timp și rezultatul este mult mai prost decât cu gazde reale. Nu este profitabil. Oamenii sunt mai buni și mă bucur de asta. Acesta a fost și obiectivul nostru. Dacă IA poate face ceva pentru noi, atunci este necesar să îi aducem îmbunătățiri”, au conchis ei.

SOCIAL ULTIMELE STIRI