Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timișoara, trimis în judecată pentru 26 de șpăgi în mai puțin de două luni

Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timișoara, trimis în judecată pentru 26 de șpăgi în mai puțin de două luni

Medicul Octavian Mazilu, fost manager al Spitalului Municipal Timișoara și profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, se confruntă acum cu acuzații grave de luare de mită, într-un caz care a șocat comunitatea din Timișoara, scrie infotimisoara.ro.

Medicul Octavian Mazilu de la Spitalul Municipal Timișoara, trimis în judecată pentru 26 de șpăgi în mai puțin de două luni, desfășurate în perioada martie – mai 2022 cât a fost supravegheat.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat ancheta privind activitățile ilegale ale medicului și l-au trimis acum în judecată pentru 26 de acte de luare de mită, desfășurate în perioada martie – mai 2022 cât a fost supravegheat.

În rechizitoriul întocmit, procurorii susțin că înculpatul, în calitate de medic primar chirurg în cadrul unui spital din Timișoara, a primit sume semnificative de bani de la 26 de pacienți sau aparținători ai acestora. Aceste sume, cuprinse între 100 și 2000 de lei, au fost percepute fără justificare și în afara standardelor legale. Mai mult, medicul Mazilu nu avea dreptul să primească astfel de sume suplimentare în afara celor decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Dosarul a fost trimis către Tribunalul Timiș pentru soluționare, iar procesul de luare de mită urmează să aibă loc în instanța respectivă.

Inculpatul Mazilu Octavian a fost plasat sub măsura preventivă a controlului judiciar după ce a stat în arestul IPJ Timiș timp de mai multe luni. Cu toate acestea, începând din 1 iulie 2023, el a fost numit director medical interimar la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu Severin.

Procurorii mai transmit că este important de menționat că trimiterea în judecată reprezintă o etapă obișnuită în procesul penal și nu înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

JUSTITIE SANATATE SOCIAL ULTIMELE STIRI