REVOLTĂTOR/Un polițist de la rutieră a furat borseta unui bărbat implicat într-un accident

REVOLTĂTOR/Un polițist de la rutieră a furat borseta unui bărbat implicat într-un accident

Un poliţist din Drobeta Turnu Severin este suspectat că a furat borseta unui bărbat, în care se aflau 9.000 de lei, 100 de dolari şi 100 de euro. Victima a fost implicată într-un accident rutier şi a chemat Poliţia, iar primul agent ajuns acolo a găsit borseta pe carosabil şi a pus-o în autospeciala de Poliţie, cu care a plecat, fără a mai preda borseta colegilor.

Totul s-a întâmplat pe 3 octombrie, în jurul orei 16.50, pe Calea Severinului din Drobeta-Turnu Severin , la intersecţia cu Centura Drobeta-Turnu Severin, acolo unde un tânăr, student la Academia de Pompieri, a fost implicat într-un accident rutier.

El a sunat la numărul de urgenţă 112, iar la locul accidentului s-a deplasat un echipaj din cadrul Poliţiei pentru a efectuat cercetări.

Câteva ore mai târziu, tânărul şofer şi-a dat seama că din maşină îi lipseşte o borseră în care avea actele, dar şi 9.000 de lei, 100 de dolari şi 100 de euro. Acesta a reclamat totul, iar poliţiştii au verificat camerele de supraveghere din zonă, ocazie cu care au descoperit că, în timpul cercetărilor, chiar colegul lor a luat borseta, care se afla pe şosea, şi a băgat-o în autospeciala de Poliţie.

Pus în faţa dovezilor, poliţistul care a furat borseta cu bani a recunoscut, iar a doua zi şi-a depus dosarul de ieşire la pensie.

„La data de 3 octombrie a.c., Poliţia municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de un bărbat, de 25 ani, despre faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 17.20, persoane necunoscute i-ar fi sustras din autoturism o borsetă, în care se aflau 9.000 de lei, 100 de dolari, 100 de euro, permisul de conducere, cartea de identitate şi alte documente personale, vehicul ce era staţionat şi dezasigurat, pe strada Calea Severinului, în apropierea intersecţiei cu centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă constituită la nivelul Biroului de Investigaţii Criminale, în vederea efectuării de verificări, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 228 din Codul Penal”, a transmis IPJ Mehedinţi, vineri, într-un comunicat de presă.

„Ulterior, în urma cercetărilor, poliţiştii au identificat persoana bănuită de sustragerea bunurilor, în persoana unui bărbat, de 53 de ani, din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Din verificări a reieşit că bărbatul bănuit de comiterea faptei este agent de poliţie în cadrul Biroului Rutier al Poliţiei municipiului Drobeta Turnu Severin, fiind încadrat în Ministerul Afacerilor Interne din anul 1993”, se mai arată în comunicat.

„Poliţistul fusese solicitat să se deplaseze pe centura ocolitoare a municipiului unde apelantul a sesizat faptul că a fost implicat într-un accident rutier, posibil soldat cu victime. La faţa locului, agentul de poliţie ar fi ridicat de pe partea carosabilă o borsetă pe care o introdusese în autospeciala de poliţie, iar, ulterior, după preluarea evenimentului de către Serviciul Rutier, structură competentă cu efectuarea cercetării la faţa locului, poliţistul în cauză a părăsit locul evenimentului, fără a preda bunul colegilor care au continuat activităţile procedurale”, precizează IPJ Mehedinţi.

IPJ Mehedinţi a transmis că se delimitează de astfel de comportamente şi că poliţistul care a furat borseta a fost dat afară.

Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege. Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea instituției doar cu polițiști integri și profesioniști, iar de fiecare dată ne vom face curățenie în propriul sistem. Totodată, la data de 4 octombrie a.c., polițistului i-au încetat raporturile de servici”, potrivit IPJ Mehedinti.

Totodată, la data de 4 octombrie, polițistului i-au încetat raporturile de serviciu. Dosarul a fost declinat în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin.

JUSTITIE SOCIAL