Bătaie cu aruncătoare de flăcări în Spania între pompieri şi politişti, pe fondul grevelor

Bătaie cu aruncătoare de flăcări în Spania între pompieri şi politişti, pe fondul grevelor

Bătaie cu aruncătoare de flăcări în Spania între forţele de ordine şi pompierii aflaţi în grevă de mai bine de două luni.

Manifestaţia, iniţial paşnică, a degenerat în momentul în care pompierii au forţat intrarea în sediul Consiliului Local din oraşul Orense.

Doi agenţi de poliție au fost răniţi în timpul manifestaţiei, iar liderul sindicatului poliției a anunțat că va depune plângeri împotriva pompierilor care au folosit aruncătorul de flăcări.

Pompierii luptă din 15 iunie pentru un acord regional care să le îmbunătățească condițiile de muncă și salariile, susținând că salariile lor sunt cele mai mici din Spania. De asemenea, lipsa de personal a forțat închiderea parțială a unor stații de pompieri și a lăsat serviciul la minim în altele, afectând capacitatea de a răspunde la situațiile de urgență. În regiunea Galicia, 24 de parcuri regionale se află în această situație.

Sindicatul SUP al Poliției Naționale a denunțat „mobilizarea radicală” a pompierilor, acuzându-i că au folosit aruncătoare de flăcări, și a anunțat că va depune o plângere privată pentru a cere despăgubiri pentru rănile suferite de doi agenți în timpul protestului. Președintele Consiliului Provincial Ourense a condamnat, de asemenea, violența demonstrației și daunele materiale provocate clădirii.

Această demonstrație a pompierilor din stațiile regionale de pompieri din Galicia reflectă tensiunile crescânde de la locul de muncă și necesitatea de a răspunde preocupărilor lucrătorilor din acest sector pentru a asigura siguranța și bunăstarea comunității.

EXTERN SOCIAL ULTIMELE STIRI