Un medic și un asistent medical din Mediaș sunt acuzați că au luat șpagă în bani și alimente pentru a aproba dosare de pensii de invaliditate

Un medic și un asistent medical din Mediaș sunt acuzați că au luat șpagă în bani și alimente pentru a aproba dosare de pensii de invaliditate

Un medic și un asistent medical din Mediaș sunt acuzați că au luat șpagă în bani și alimente pentru a aproba dosare de pensii de invaliditate. Cadrele medicale încasau între 500 și 2.000 de lei de la invalizii care aveau nevoie de aprobările lor.

Poliţiştii au percheziţionat, luni, casele din municipiile Mediaş (judeţul Sibiu) şi Orăştie (judeţul Hunedoara) ale unui medic şi unui asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr. 3 Mediaş, acuzaţi că ar fi luat mită în acest an, atât în bani, cât şi în produse alimentare.

În cursul zilei de astăzi, 30 octombrie a.c., ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiului Mediaş şi, respectiv, în Orăştie.

Ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvârşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu – Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş. În cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvârşirea a nouă şi, respectiv, opt infracţiuni de luare de mită„, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale „au primit sume de bani cuprinse între 500 de lei şi 2.000 lei, precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, respectiv pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentaţiei de către persoanele care beneficiau de această pensie„.

JUSTIȚIE SANATATE ULTIMELE STIRI