USR îi retrage Elenei Lasconi sprijinul la europarlamentare, după ce a declarat că a votat „da” la referendumul pentru familie

USR îi retrage Elenei Lasconi sprijinul la europarlamentare, după ce a declarat că a votat „da” la referendumul pentru familie

Președintele partidului, Cătălin Drulă, a transmis duminică, pe Facebook, că i-a cerut Elenei Lasconi să se retragă din campania pentru europarlamentare, urmând să aibă loc o ședință a conducerii de partid pentru formalizarea acestei decizii.

Lasconi a declarat că a votat „da” la referendumul pentru familie, pentru că ea crede că o familie e compusă dintr-un bărbat și o femeie.

Elena Lasconi (51 de ani), primăriță în Câmpulung Muscel/jud. Argeș, fusese nominalizată de USR să deschidă lista pentru alegerile europarlamentare de anul viitor.

Într-o emisiune difuzată sâmbătă, 4 noiembrie, de Prima TV, Elena Lasconi a declarat jurnalistului Sebastian Zachman că, în 2018, a votat „da” la un referendum organizat la solicitatea Coaliției pentru Familie. Acel referendum propunea introducerea în Constituție a definiției familiei ca fiind „căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”.

„Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Referendumul din 2018, pe care partidul din care face parte Lasconi nu l-a susținut, nu a obținut voturile necesare.

Afirmațiile Elenei Lasconi au fost aspru criticate de mai mulți colegi din USR.

POLITICĂ SOCIAL ULTIMELE STIRI