Sanitas anunță grevă generală în spitalele din București

Sanitas anunță grevă generală în spitalele din București

Preşedintele filialei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, anunţă că angajaţii din sănătate vor face grevă, luna viitoare, ei reclamând, pe de o parte, faptul că salariile lor au rămas printre cele mai mici din România, iar pe de altă parte lipsa acută de personal din spitale.

”Vom organiza un protest în februarie, nu în ianuarie, termenul de 18 ianuarie este pentru a lua suficiente semnături pentru a nu fi declarată ilegală, această grevă. Momentan ne ocupă de organizarea ei, iar la 1 februarie sau la începutul lui februarie acea grevă cu siguranţă se va derula. Noi, de aproximativ doi ani de zile şi de mai mult am tot atras atenţia că nu este ok ce se întâmplă în sistemul de sănătate, salariile au rămas printre cele mai mici din România.

Un asistent medical are salariul aproape de salariul minim pe economie, media este între 3.000 şi 4.000 de lei, iar această blocare a posturilor a dus la epuizare. În aceste zile de când a început acest an noi suntem epuizaţi de muncă, în timp ce alţi bugetari nici nu s-au întors din vacanţe. Camerele de gardă sunt pline, secţiile sunt pline şi noi nu avem personal”, a declarat liderul de sindicat sâmbătă seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Acesta a reclamat şi lipsa de personal din sistem, arătând că este nevoie de peste 30.000 de noi angajaţi.

El a afirmat că liderii celor două partide aflate la guvernare au promis, anul trecut, că vor debloca jumătate din acest necesar, însă cele 15.000 de posturi nu au fost scoase la concurs.

SANATATE ULTIMELE STIRI