Percheziții DNA la domiciliul șefului CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. Liderul PNL este suspectat de luare de mită și fals în declarații

Percheziții DNA la domiciliul șefului CJ Prahova, Iulian Dumitrescu. Liderul PNL este suspectat de luare de mită și fals în declarații

Procurorii DNA efectuează joi dimineață 16 percheziții într-un dosar penal în care este vizat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu.

Percheziții au loc la domiciliul lui Iulian Dumitrescu și la membri ai familiei acestuia. Iulian Dumitrescu ocupă funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova și este unul din cei patru prim-vicepreședinți ai PSD.

Potrivit surselor citate, Iulian Dumitrescu este acuzat de luare de mită și fals în declarații într-un dosar care vizează fapte comise în funcția de președinte de Consiliu Județean. Mai exact, ancheta vizează modul în care a fost acordat contractul pentru centura orașului Mizil.

Iulian Dumitrescu urmează să fie adus după percheziții la sediul central al DNA pentru a fi audiat.

Iulian Dumitrescu, în vârstă de 51 de ani, este președinte al Consiliului Județean Prahova din 2020. Anterior, a fost timp de două mandate (2012-2018) senator PNL de Călărași și Prahova.

Numele lui a apărut în 2021 în stenogramele DNA cu discuții înregistrate de procurori în biroul lui Cătălin Drulă, pe atunci ministrul transporturilor, în care doi liberali îi cereau acestuia să îi păstreze în funcții pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

De asemenea, Într-o investigație „România, te iubesc” difuzată duminică, 7 mai 2023, jurnalistul Cosmin Savu arată cum firme românești care ajung să datoreze zeci de milioane de lei statului român sunt cesionate unor cetățeni albanezi. Unul dintre jucătorii-cheie din „Rețeaua Albanezu” este indicat în persoana lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Dincolo de propriile acțiuni în firme care au fost vândute albanezilor, jurnaliștii au descoperit și implicațiile membrilor familiei și apropiaților lui Dumitrescu în astfel de încrengături, alături de faptul că președintele CJ și-a propulsat diferiți cunoscuți în puncte-cheie – atât în CJ Prahova, cât și la ANAF.

Întrebat de jurnalistul Cosmin Savu de legăturile sale cu aceste cesiuni, transferuri și propulsarea apropiaților în poziții-cheie pentru el, Dumitrescu a negat acuzațiile și legăturile, dar a refuzat să dea un răspuns explicativ.

JUSTIȚIE POLITICĂ ULTIMELE STIRI