Av.Elena Radu: SRI va fi entitatea care va gestiona in fapt baza de date unica cu tot ce inseamna datele tuturor cetatenilor din Romania

Av.Elena Radu: SRI va fi entitatea care va gestiona in fapt baza de date unica cu tot ce inseamna datele tuturor cetatenilor din Romania

De Elena Radu, avocat

SRI stat in stat a fost legalizat.

Camera deputatilor a adoptat ieri PL-x nr. 28/2024 si PL-x nr. 34/2024, privind hubul financiar.

Practic, din 29 aprilie au asteptat sa treaca alegerile ca sa voteze aceste proiecte de lege.

SRI va fi entitatea care va gestiona in fapt baza de date unica cu tot ce inseamna datele tuturor cetatenilor din Romania (atat cele colectate cu camerele de supraveghere si dronele politiei, primariilor etc)

S-a introdus astfel parghia legala ca orice cetatean , indiferent de functia pe care o ocupa sa poata fi monitorizat in timp real.

Pe fondul scandalului de notorietate Coldea &Co, se poate constata cat de usor va putea fi manipulat, santajat orice cetatean (inclusiv parlamentar, judecator, procuror) folosindu-se de informatiile din aceasta baza de date unica (inregistrari video, audio video) de catre o persoana de rea credinta din cadrul SRI care are acces la aceasta baza de date.

Nu se poate sustine ca nu se va intampla, cand se discuta in prezent ca deja s-a intamplat.

Chiar existenta acestei baze de date unice este un pericol la siguranta nationala a statului roman, deoarece orice bresa de securitate cibernetica va permite accesul la tot ce inseamna Romania si cetatenii sai.

Si nu, nu este vorba numai de ”informatii” care ar insemna savarsirea de eventuale infractiuni, ci este vorba de date din viata privata , intima a cetateanului, care mediatizate intr-o anumita modalitate poate sa ii distruga imaginea publica si sa atraga dispretul societatii pe criterii de ”moralitate”, in urma unei campanii de manipulare publica a cetatenilor.

Aceste legi adoptate de catre Parlament pot fi atacate la CCR, de fapt chiar OUG -urile aprobate sunt neconstitutionale, deoarece crearea acelui hub financiar (baza de date unica) afecteaza dreptul la viata privata, secretul corespondentei etc si nu putea fi legiferat prin OUG , deoarece art 115 alin 6 din Constitutie interzice.

Drept urmare, daca OUG este neconstitutional (ca nu putea fi adoptat de Guvern, Constitutia interzicand) si legea de aprobare a OUG este neconstitutionala.

Trebuia atacate la CCR OUG nr 109/2023 și OUG nr. 116/2023, precum și legile de aprobare a acestor OUG.

Se poate strange numarul minim de semnaturi (25 senatori sau 50 deputati) daca AUR, USR, neafiliatii semneaza obiectiile de neconstitutionalitate.

Vom vedea daca aceste partide ”opozante” lasa deoparte orgoliile si pun in prim plan interesul national si interesul cetatenilor Romaniei, statul de drept si democratia in Romania si ataca la CCR.

Cereti-le sa atace la CCR OUG 109/2023 si OUG 116/2023, precum si legile de aprobare a acestor OUG uri!

PS: Ca sa intelegeti, mai pe scurt:
Aceste OUG uri aprobate de Parlament inseamna sah-mat, cerc inchis legislativ, introducerea parghiilor pentru monitorizarea in masa si controlul cetatenilor.
Legislatia ulterioara va consolida numai aceasta situatie juridica reglementata prin cele 2 OUG uri, fiind reglementata parghia legala, ”de baza”, pentru monitorizarea cetatenilor (ca asta va fi impactul real).

Care deputati sunt cu SRI-ul in trup si suflet si putin le pasa de democratie si statul de drept, vedeti in fotografiile atasate (cine a votat: DA).
Nu pot sa zica ca nu cunosteau impactul. Am facut amendamente, am scris tuturor deputatilor si le-am spus ce inseamna aceste OUG -uri si habul financiar. Am fost in comisia parlamentara.

Ce s-a intamplat in comisia de la Camera deputatilor puteti vedea aici: https://www.facebook.com/avocatElenaRadu/posts/pfbid02T5iavuShk2qkwHxbqgbfLW9WnYgYPEARFevbLFpP7kqiiPGnswpoPyxzxQDLp6tsl?cft[0]=AZWZxnb-4oGVxKvEs9pXEQHpFNc_0_9HNKGPos-lWwVP9v08HrnDlKUaaPUWNwbvUDwFLEPXrDtR7eu0lBpBx4VWk50lnR7F_GDBERb9PqyAfbArrdXakV6TOWdd6J8y5vkui1v72mKrSlmw-8CkWDAXw5x8qi39MJv7T0piKzjzfg&tn=%2CO%2CP-R

JUSTIȚIE POLITICĂ SOCIAL ULTIMELE STIRI