Un poliţist german a furat 180 kg de brânză dintr-un camion răsturnat după un accident

Un poliţist german a furat 180 kg de brânză dintr-un camion răsturnat după un accident

Un ofiţer german de poliţie şi-a pierdut locul de muncă după ce a furat aproximativ 180 de kilograme de brânză cheddar dintr-un camion răsturnat după un accident rutier, transmite marţi DPA.

Curtea Administrativă Superioară a landului Renania-Palatinat (sud-vestul Germaniei) a respins marţi apelul făcut de poliţist, păstrând decizia deja pronunţată.

Poliţistul era angajat la poliţia de autostradă şi ar fi trebuit să securizeze locul în care s-a produs accidentul rutier, conform instanţei. Însă el a condus un microbuz al poliţiei până în apropierea camionului răsturnat şi i-a solicitat unui angajat al unei companii ce debarasa materialele de pe autostradă să-i dea câteva pachete cu brânză.

În total, poliţistul a părăsit locul accidentului cu 9 pachete de brânză cheddar, fiecare cântărind 20 de kilograme, în valoare totală de 554 de euro.

„Acuzatul a dus o parte dintre pachetele de brânză la biroul poliţiei”, conform instanţei. Se poate presupune că a păstrat nişte brânză pentru el, familia şi prietenii săi.

În apel, ofiţerul de poliţie a invocat faptul că practic brânza nu avea nicio valoare şi că a dorit să o salveze de la distrugere. El a precizat că în ceea ce-l priveşte, nu mănâncă deloc brânză cheddar.

Instanţa a avut însă o perspectivă diferită: poliţistul a comis un furt în timp ce se afla la datorie, în uniformă şi cu arma din dotare. „Prin acest comportament, acuzatul a afectat grav reputaţia forţei de poliţie„, conform comunicatului curţii de justiţie.

EXTERN JUSTIȚIE SOCIAL