Israelul, sub o ”ploaie” de rachete lansate din  Fâșia Gaza

Israelul, sub o ”ploaie” de rachete lansate din Fâșia Gaza

Israelul este din nou ținta unui atac susținut cu rachete lansat din Fâșia Gaza, centrul țării fiind vizat în mod special. Obiectivul principal este metropola Tel Aviv, cu localitățile-satelit.

Tel Aviv a fost ţinta marţi seară a unei ploi de rachete lansate din Fâşia Gaza de mişcarea islamistă Hamas.

Cu puţin înainte de ora 21:00 (ora 18:00 GMT), Hamas a anunţat că va lovi dur Israelul după ce forţele aeriene israeliene au distrus o clădire cu zece etaje în Fâşia Gaza în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării islamiste palestiniene.

Sirenele au început să sune la Tel Aviv şi în oraşele din jur, populației i s-a cerut să se pună la adăpost.  Un autobuz fără călători a fost lovit de o rachetă în oraşul Holon, de lângă Tel Aviv: trei persoane, inclusiv un copil de 5 ani, au fost rănite în urma atacului.

La Rishon Letzion, tot lângă Tel Aviv, o persoană și-a pierdut viața în urma atacului cu rachetă. Anterior, premierul israelian Benjamin Netanyahu anunțase că două femei au fost ucise la Ashkelon, marți după-amiază, iar Israelul va riposta și va lovi obiectivele Hamas în Gaza.

Școlile au fost închise marți și vor rămâne închise și miercuri, anunță Times of Israel.

Aeroportul Ben Gurion, principala poartă de intrare în Israel, a fost închis, zborurile din și spre Israel fiind suspendate, precizează ynetnews.com.

Hamas a susţinut că a lansat 130 de rachete în direcţia Tel Aviv. De luni seara şi înainte de atacul în direcţia Tel Aviv, aproximativ 480 de rachete au fost lansate de diferite grupuri palestiniene din Fâşia Gaza spre Israel, potrivit armatei israeliene.

Atacurile aeriene asupra Fâşiei Gaza, lansate în răspuns la primele tiruri cu rachete de luni, au ucis cel puţin 28 de persoane, între care zece copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza. Comandanţi ai Hamas şi ai Jihadului Islamic, al doilea grup armat islamist din enclavă, au fost ucişi în aceste atacuri, conform acestor mişcări palestiniene.

Mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a anunţat miercuri că lansează peste 200 de rachete spre teritoriul israelian ca răspuns la atacurile israeliene asupra unei clădiri din centrul enclavei palestiniene.

Hamas a indicat într-o declaraţie că „lansează 110 rachete asupra metropolei Tel Aviv” şi „100 rachete asupra oraşului Beer Sheva „ca represalii la reluarea atacurilor asupra clădirilor locuite de civili”.

Alarmele au răsunat în Tel Aviv şi Beer Sheva, în sudul Israelului, la scurt timp după difuzarea acestor informaţii, potrivit armatei israeliene.

Hamas informase anterior despre distrugerea unei clădiri cu locuinţe, magazine şi un post local de televiziune, situate în centrul oraşului Gaza.

SOCIAL ULTIMELE STIRI