Greg Abbott,guvernatorul din Texas interzice autorităților publice să impună purtarea obligatorie a măștii

Greg Abbott,guvernatorul din Texas interzice autorităților publice să impună purtarea obligatorie a măștii

Guvernatorul republican din Texas, Greg Abbott, a emis marți un ordin executiv prin care interzice entităților guvernamentale de stat, precum districtele școlare publice, autoritățile de sănătate publică și oficialii guvernamentali să solicite purtarea măștii,notează smartradio.

„Texanii, nu guvernul, ar trebui să decidă cele mai bune practici de sănătate, motiv pentru care districtele școlilor publice sau entitățile guvernamentale nu mai pot impune obligația de a purta mască. Putem continua să combatem epidemia în timp ce respectăm libertatea texanilor de a alege dacă se maschează sau nu”, spune Abbott într-un comunicat.

Ordinul executiv permite școlilor publice să continue respectarea normelor actuale de purtare a măștii până pe 4 iunie; după data stabilită, niciunui student, profesor, părinte sau membru al personalului nu i se poate cere să poarte mască în incinta școlii, conform ordinului.

Guvernele locale sau oficialii care încearcă să impună obligatia de a purta mască pot fi supuși unei amenzi de până la 1.000 de dolari.

Ordinul nu afectează centrele de locuit susținute de stat, spitalele deținute sau operate de guvern, departamentele de stat ale justiției și închisorile, conform comunicatului.

Texas a renunțat la obligația de a purta mască pe 2 martie. O săptămână mai târziu, companiilor din Texas li s-a permis să deschidă la capacitate maximă.

SOCIAL ULTIMELE STIRI