Facebook a stabilit un altgoritm care retrogradează comentariile utilizatorilor care exprimă „ezitări față de vaccin”

Facebook a stabilit un altgoritm care retrogradează comentariile utilizatorilor care exprimă „ezitări față de vaccin”

Organizație independentă ,Project Veritas, a descoperit că Facebook folosește un algoritm prin care cataloghează utilizatorii în funcție de „ezitări față de vaccin”, punându-le acestora un „scor VH”, fără cunoștința acestuia.

„Pe baza acestui scor, noi vom retrograda sau vom lăsa în pace un comentariu, depinzând de conținutul acelui comentariu”.

Scopul acestei operațiuni este „de a reduce drastic expunerea” la comentarii prin care se exprimă dubii cu privire la eficiența vaccinului.

„Narațiunea este: vaccinează-te, vaccinul este bun pentru tine, toată lumea ar trebui s-o facă. Dacă n-o faci, o să fii scos în față ca dușman al societății”,

Primul denunțător i-a spus lui James O’Keefe, într-un videoclip care a apărut la Fox News, că Facebook, condus de CEO-ul Mark Zuckerberg, vrea să „construiască o comunitate în care toată lumea se conformează – nu unde oamenii pot avea un discurs deschis și un dialog despre cele mai personale, private și intime decizii”.

Angajatul a declarat că politica va continua să-și extindă domeniul de aplicare până când „orice poate fi încălcat”.

„Aceste documente private pe care Facebook nu a vrut să le vedeți este că„ La Nivelul 2”[de încălcare] se afirmă că chiar dacă faptele menționate de dvs sunt adevărate, veți fi vizat și retrogradat – comentariile dvs. vor fi vizate și retrogradate”. a spus O’Keefe.

Project Veritas a descoperit că există și un al treilea nivel: cel în care sunt trimiși utilizatorii care-și exprimă „obiecții sau îngrijorări despre presiunea de a fi vaccinați prin apariția unui registru sau pașaport de vaccinare. Tot acolo ajung și cei care manifestă „obiecții și scepticism cu privire la libertate sau pe baze religioase”.

Facebook nu neagă acuzațiile.

SOCIAL ULTIMELE STIRI