Pfizer și Moderna studiază posibilitatea vaccinării copiilor cu vârsta de până la 6 luni

Pfizer și Moderna studiază posibilitatea vaccinării copiilor cu vârsta de până la 6 luni

Peste 150 de milioane de adulți americani au primit două doze de vaccin anti-covid-19, producătorii de vaccinuri Pfizer și Moderna au trecut la următoarea fază a vaccinării globale: studiul pentru a vedea dacă vaccinul va fi sigur și eficient pentru copii.

Copiii sub 18 ani reprezintă 85 de milioane de oameni în [SUA] – aproximativ 20% din populație”, a declarat pentru ABC News dr. Yvonne Maldonado, profesor de pediatrie, epidemiologie și sănătatea populației la Universitatea Stanford.Vaccinarea lor va aduce o contribuție majoră la reducerea transmiterii virusului, susţine el.

Astăzi, copiii cu vârsta de până la 6 luni participă la studii pentru vaccinurile ambelor companii, cu acordul părinților lor. Dr. Zinaida Good, cercetătoare la centrul de cancer din Stanford, și-a înscris ambii fii în procesul Pfizer al Spitalului Stanford.Am crezut că participarea este o modalitate foarte bună de a ne proteja copiii, a spus ea.

Până acum, deoarece acest vaccin a fost testat la mulți adolescenți și atât de mulți adulți și s-a dovedit [a fi] foarte sigur, ne-am simțit destul de confortabil să participăm.

Fiul ei, Soren, este unul dintre cei mai tineri din procesul Pfizer al Spitalului Stanford, la doar 7 luni.Îl durea brațul și rămăsese fără energie, a spus mama sa despre reacția copilului la vaccin.

SOCIAL ULTIMELE STIRI