Remus Rădoi vorbește, într-un interviu acordat unui post de televiziune local, despre consecințele suportate în urma dezvăluirilor făcute în presă cu privire la neregulile din sistemul de justiție dar și în urma acțiunilor sale naționaliste pe care le-a întreprins. (Mai multe detalii găsiți aici: Cine este Remus Rădoi?)
Potrivit interviului acordat de omul de afaceri, se pare că ultimele sale acțiuni prin care a arătat gravele nereguli din cadrul sistemelor de aparare, printre care și legaturile dintre polițiști, procurori, și grupari de crima organizată, dezvăluiri dovedite și facute încă o data publice de Rădoi în urma cumplitului caz „Caracal” unde doua adolescente au fost rapite și ucise, a fost picatura ce a umplut paharul, sistemul mobilizând forte impresionante nu pentru a se curăța de lucratorii corupți, ci pentru a se razbuna pe cei ce au îndrăznit să arate realitatea. Se pare că într-un exces de zel sau din sete prea mare de razbunare, „oamenii legii” au încălcat grav legislația în timpul acțiunilor de cercetare ce l-au vizat pe omul de afaceri.
Așadar, ca urmare a plangerilor depuse de Remus Rădoi in martie 2019 către M.A.I., DGA Central, DGIPI, ce vizau lucratori din cadrul acestor structuri care aveau stranse relații de prietenie și stransa colaborare cu grupari de crimă organizată, nu doar că plangerile au rămas nesoluționate deși acestea aveau la baza probe solide, însă lucrătorii acestor instituții s-au aratat clar deranjați de aceste acțiuni printre care și faptul că văzând lipsa de reacție a institutiilor în ceea ce privește faptele comise de proprii lor angajați, domnul Rădoi a hotărât să facă publice aceste grave și periculoase nereguli, aceștia deschizand concomitent mai multe dosare penale pe numele omului de afaceri.
În aceeași perioadă, mai multe firme de stat cu importanță strategică, printre care și Complexul Energetic Hunedoara, refuza să plătească firmelor de pază la care lucra Remus Rădoi facturile restante astfel firmele de pază ajungand în incapacitate de plată, intrand în insolvență pentru ca în cele din urma să fie declarat falimentul deși, inițial acestor evenimente, firmele au avut în anul 2019 o cifra de afaceri de peste 19 milioane RON.
Tot in acest timp licenta de la una din firmele de pază a fost ridicată, motivul invocat fiind faptul ca firma nu functiona la etajul declarat în acte, deși aceasta avea sediul mutat temporar, în aceeași cladire, însă la un etaj inferior ca urmare a unui mic incendiu produs, firma avand contract de inchiriere pe ambele etaje, iar mutarea fiind anunțată de catre firma in prealabil. Celei de a doua firme de pază in cadrul careia lucra domnul Rădoi i-a fost refuzată reînnoirea licentei de funcționare de către IGPR, motivul invocat fiind acela că firma avea o denumire comuna, deși aceasta funcționase cu acea denumire înregistrată la OSIM de peste 10 ani, fiind avizată în trecut tot de IGPR și SRI avand aceeași denumire.
În octombrie 2019 se deschide pe una din firmele de pază dosar INREM, sub suspiciunea de evaziune fiscală, deschis de poliția Transporturi Feroviare Craiova judetul Dolj, firma de pază avand sediul în județul Olt. S-au facut atunci mai multe percheziții și au fost ridicate documente. Procurorul ce se ocupa de acest caz își asumă faptul că are suspiciuni rezonabile cu privire la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, desi singura proba în acest caz fiind un raport făcut de un polițist ce nu avea competența în acest sens și nu a unui organ de control fiscal așa cum spune legea.
Se pare ca în timpul acestei anchete, are loc o întâmplare halucinantă. Organul de poliție care a condus ancheta s-a deplasat la sediul firmei de pază, unde și-a scos pistolul, propietate personala, dintr-o borseta neasigurat, potrivit spuselor martorilor, încărcat cu 17 gloanțe și îl prezintă persoanelor prezente în încăpere cărora le și menționează că arma este fabricată în Arabia Saudită.
În timpul anchetei, același organ de poliție audiază mai mulți parteneri de afaceri ai firmelor la care lucra domnul Rădoi, încercând sa-i determine pe aceștia să nu mai facă afaceri cu firmele din cadrul cărora făcea parte și Remus Rădoi, dând date din dosar, pronunțându-se înainte de a exista un proces, făcând printre altele precizari precum”ăștia sunt cu un picior în groapă așa ca s-ar putea sa nu vă mai luați banii”.
Văzând că unul din partenerii de afaceri ai firmelor continua să le livreze acestora marfă, același organ de poliție ia legatura cu acesta revoltat, exprimand ” Domne vad ca nu te potolești! Joci la doua capete?! spuneai ca nu le mai dai marfa! Le dai in continuare?! Treaba ta!”. Se pare ca organul de poliție din cadrul anchetei numitul Iordache Nicolae ar avea legături strânse cu una dintre cele mai mari grupări infracționale din Craiova poate unul dintre cele mai periculoase orașe din România în ceea ce privește activitatea infracțională organizată.
La o luna de la ridicarea actelor firmelor, reprezentanții sunt chemați pentru numerotarea documentelor, lucru ce în mod normal și legal se face la fața locului înainte de ridicare și nu în sediul Parchetului, la o luna distanță după ce documentele au fost ridicate și puse în saci sigilați se pare cu sigilii neconforme și nelegale, acestea neasigurând inviolabilitatea documentelor,cum s-a procedat în cazul de față.
Se pare că ilegalitățile comise de anchetatori continuă, la numerotarea documentelor participând un număr de zece persoane, însă în procesul verbal întocmit la final nu au fost trecute cinci persoane din cele zece ce au participat la numerotare deoarece acele persoane nu aveau ordin de serviciu și nu trebuiau sa fie în serviciu la acea dată.
Toată perioada în care documentele societăților sunt reținute de către anchetatori,aproximativ 8 luni de zile) acestea nu își mai pot continua activitatea nici macar nu pot elibera adeverințe pentru angajați, deși România se afla în stare de urgență din cauza virusului Covid-19 și aceștia aveau nevoie să le prezinte la medic)
Se pare că deși exista un ordin dat de către Președintele Țării ca pe perioada stării de Urgență cauzate de pandemie să fie stopate anchetele și audierile ce nu vizau cazuri foarte grave, în ancheta pornită importriva domnului Remus Rădoi și a firmelor la care acesta lucra, se continuă audierile în mod ilegal.
În luna august 2020, atât pe numele omul de afaceri Remus Rădoi cât si pe numele unei alte persoane din cadrul uneia din firme sunt emise mandate de arestare și sunt ridicați de acasă cu mandat de aducere deși nu fuseseră niciodată citați, le este interzis timp de două ore sa folosească telefonul mobil, deși nu exista încă un mandat de reținere, neputând lua legătura nici măcar cu avocatul, toate acestea în condițiile in care nici unul dintre cei doi nu aveau calitatea de administrator,acționar sau contabil în cadrul firmei. Prejudiciul imputat este de aproximativ 48.000 euro(fara a se face o expertiza fiscală și fără probe)cu toate că firma își avea sediul în una din cladirile ce aparțineau omului de afaceri Remus Rădoi, acesta nepercepând niciodată chirie societății deși putand să obțină de la societate aproximativ 600.000 euro numai din inchirierea spatiului în toată perioada în care sediul firmei a funcționat în clădirea afaceristului.
Obiectivitatea anchetatorilor este și mai mult pusă sub semnul întrebării după ce, în urma unei declarații date de omul de afaceri prin care acesta menționează cum un director adjunct SRI făcea presiune și folosea șantajul pentru ca firmele de pază ce participau la licitațiile din cadrul Complexului Energetic Oltenia să se retragă pentru ca firma dânsului să fie declarată câștigătoare deși avea un preț mai mare, procurorul de caz omite intentionat să noteze toate aceste amanunte deși domnul Remus Rădoi menționează că are probe ce sustin declarația dată.
În ziua în care pe numele omului de afaceri s-a emis mandatul de aducere, anchetatorii au hotărât sa mai facă percheziții atât la acesta acasă, cât și la sediul firmei și la locuința persoanei ce lucra în cadrul firmei și pe numele căreia se emisese de asemenea un mandat de aducere. Pleaca cu toții de la Parchetul Craiova către Municipiul Caracal în 3 mașini neinscripționate, fără mijloace acustice, acestea trec pe roșu, moment în care mașina în care se afla doamna procuror este lovita de un alt autoturism care circula regulamentar, din fericire nu au existat victime. Se continua perchezitiile inclusiv la domiciliul părinților omului de afaceri,ambii părinți fiind bolnavi iar aceste evenimente le-a agravat starea, necesitând îngrijiri speciale, cât și la domiciliul tatălui colegului domnului Rădoi, deși atât domnul Rădoi cât și colegul dânsului i-a prevenit pe anchetatori că tatal său are două accidente vasculare cerebrale și este paralizat. În urma acestor desfășurări de forțe nu s-a găsit nimic in ceea ce privește probele însă starea de sănătate a familiilor a fost agravantă.
Pe parcursul perchezitiilor anchetatorii atât doamna procuror cât și organele de politie nu purtau mască, fumau în institutiile publice cum ar fi Parchetul Craiova.
Deși după ora 20:00 este ilegal să se intre în domicilui pentru a face o percezitie, s-a intrat in domiciliul domnului Rădoi la ora 20:10, anchetatorii încercând ulterior să falsifice procesul verbal spunând că au intrat la ora 19:56 lucru fals, acestia fiind la acea oră încă la sediul firmei.
Deși nu aveau probe, anchetatorii au cerut mandat de arestare judecătorului pe numele omului de afaceri Remus Rădoi, solicitarea insa le-a fost respinsa din lipsa de probe însă anchetatorii nu renunță și fac recurs unde un alt complet de doi judecători le-a refuzat ca neîntemeiată solicitarea.
În urma tuturor acestor evenimente și a intentiei evidente pe care omul de afaceri a întâlnit-o la organele de anchetă ce nu puteau administra obiectiv dosarul, Remus Rădoi face sesizări către Procurorul General, SIIJ, atât în ceea ce privește abuzurile dar și ilegalitățile comise de anchetatori.
Mai jos veți putea urmări întreg interviul acordat de omul de afaceri pe acest subiect.
Sursa articol: universul-stirilor.ro