Armata Română, făcută sluga Ucrainei!

Armata Română, făcută sluga Ucrainei!

112 senatori ai României au ridicat ”mânuțele” votând un proiect de lege care dă deja fiori structurilor contrainformative românești. Cele care au încercat în zadar să le deschidă ochii beneficiarilor politici legali ai rapoartelor care avertizau că Armata Română riscă să fie atrasă în strategia radicalizată a actualei Puteri de la Kiev de a internaționaliza cu orice preț conflictul mocnit pe care Ucraina îl întreține cu Federația Rusă.

Numai că Ucraina are nevoie ca de aer ca în acest conflict să fie atras și un stat membru al NATO, în speranța de altfel deșartă că ”punctul 5” al Acordului Nord Atlantic va fi astfel activat. Numai că, rând pe rând, Bulgaria, Turcia și chiar Polonia au refuzat cu vehemență atragerea în acest proiect.

Iată însă că, deși cu toate că până acum s-a reuși evitarea căderii în această capcană geo-strategică cu posibile efecte devastatoare pentru Armata Română, proiectul ”trădării naționale” a fost aprobat în Senatul României, cu 112 voturi ”pentru”, 13 ”împotrivă” și 4 abțineri.

Totul în lipsa ”tăcerii criminale” a Direcției Generale de Informații a Armatei, structura condusă de generalul Marian Hăpău refuzând să pună la dispoziția factorilor politici decidenți propriile rapoarte informative cu privire la concluziile îngrijorătoare ale intrării în vigoare a noului Acord militar.

Astfel că plenul Senatului a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul pentru ratificarea Acordului între Guvernul României și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind cooperarea în domeniul tehnico – militar semnat la București, la 5 septembrie 2020. Totul după ce propaganda operativă a lui Ciucă și a samsarilor de armament din Comisiile de specialitate au dat un raport favorabil Acordului care prevede : ”Achiziția de armament și de tehnică militară; reparația și modernizarea armamentului; vânzarea de licențe de producție a armamentului și a tehnicii militare, asigurând sprijinul tehnic în producția lor; înființarea Comisiei Mixte Româno – Ucrainene de Cooperare Tehnico – Militară în scopul aplicării prevederilor Acordului; protecția informațiilor clasificate; neafectarea drepturilor și obligațiilor Părților decurgând din alte acorduri internaționale”.

Klaus Iohannis fiind și el dipsus la orice compromis internațional, cu scopul de a fi numit de la Bruxelles ”lider regional”, ca și predecesorul Băsescu. Singura diferență fiind că ”neamțului” i-au vânturat pe sub nas o ipotetică nominalizare la conducerea Consiliului European.

Și uite cum Guvernul României a ajuns să propună și Senatul României să adopte un atât de controversat Acord militar justificat doar de ”marota” liderului regional : ” Acordul consolidează profilul României de stat promotor al stabilității regionale în contextul mai amplu al situației de securitate din regiune. Acordul se circumscrie obiectivului țării noastre de apărare și de dezvoltare a relațiilor de cooperare în plan bilateral și regional, având în vedere interesul României de a susține parcursul și integrarea euroatlantică a Ucrainei prin dezvoltarea unui parteneriat funcțional”.

România este membru NATO ! Ucraina nu este! Și cu toate că până acum Kiev-ul a cerut insistent sprijin militar sau măcar demararea procedurilor pentru intrarea sa în NATO, niciun oficial al Alianței nu și-a permis să facă un asemenea pas.

Începând cu data de 22 iunie 2021, statul român are și un acord de cooperare militară cu Ucraina, așa cum nu are niciun alt stat NATO! Și prin care Ministerul Apărării Naționale se obligă să ofere ”aliaților” ucraineni de la licențe de armament și informații clasificate, până la servicii de ”interfață” pentru cumpărarea de armament de pe piața internațională. Asta în timp ce după cum scrie negru pe alb în chiar rapoartele informative ale DGIA, rachetele rusești din Sevastopol pot șterge Constanța de pe fața pământului în doar 40 de secunde!

Sursa: Național.ro

SOCIAL ULTIMELE STIRI