Sute de români, păcăliți cu apartamente de închiriat. Prejudiciu de 700 de mii de euro

Sute de români, păcăliți cu apartamente de închiriat. Prejudiciu de 700 de mii de euro

Un român a păcălit sute de turiști și a câștigat de pe urma lor 700 de mii de euro, transmite Realitatea Plus. Infracțiunile erau comise prin intermediul unui site fals de turism care oferea cazări fictive. Persoanele înșelate aflau că sunt victimele escrocheriei abia atunci când mergeau la destinație.

Individul a fost prins după ce mai multe persoane au formulat plângeri că au fost înșelate. Bărbatul are 33 de ani și locuiește fără forme legale în municipiul Sibiu.

Din plângerile legale depuse rezultă că unul sau mai mulți infractori în colaborare, au câștigat încrederea victimelor folosindu-se de numele și logo-ul unei platforme cunoscute de închiriere imobile, folosind un web site greu de distins de cel real. Pe acest site web infractorii ofereau fictiv închirierea de locuințe. Ei solicitau plata unui avans, constând în chiria pe câteva luni, dar și o garanție, iar banii erau transferați direct într-un cont bancar străin, așa că nu ridicau suspiciuni. Persoanele înșelate au aflat că sunt victime unei escrocherii abia atunci când au mers la adresele locuințelor pe care le-au închiriat de pe site-ul fals.

Bărbatul este acuzat acum de participarea la o organizație infracțională, înșelăciune, spălarea banilor și utilizarea unui pașaport fals. Prejudiciul total suferit de victime se ridică la aproape 700 de mii de euro și ar fi vorba în total despre peste 300 de cazuri de înșelăciune.

SOCIAL ULTIMELE STIRI