Alexandru Petria: Cerem reîntoarcerea la democraţie!

Alexandru Petria: Cerem reîntoarcerea la democraţie!

Scriitorul Alexandru Petria a redactat un apel public, prin care el și semnatarii documentului cer autorităților renunțarea la „regimul stărilor de urgență”.

Petria spune că insistența cu care statul dorește vaccinarea populației „dă de gândit”. R3media prezintă textul scriitorului Alexandru Petria:

„Cerem reîntoarcerea la democrație!
De un an și jumătate, printr-o succesiune de stări de urgență şi de alertă, democrația a fost abolită. Iar Constituția e o formă fără conținut.

De un an și jumătate, viața ne-a fost şi ne este periclitată de terorismul medical şi al mass-media, care infuzează frica în societate din cauza unui virus cu o periculozitate medie, în mod nejustificat, isteric.
De un an și jumătate ne este refuzată normalitatea, pe baza unor presupuneri nefundamentate științific.
De un an și jumătate viețuim, nu trăim.
Insistența asupra vaccinării, fără să se ia în calcul formele de tratament ale Covid-19, dă de gândit. E ca și cum cineva ar vrea să-ţi facă bine cu forţa. Dar când ştiţi că statul ne-a vrut binele prin orice mijloace?

De un an și jumătate suntem mințiți sistematic.
De un an și jumătate, economia este în cădere. Și costurile le plătim toți.
Este cazul să ne reîntoarcem la ce am fost, cu luciditate.

Să ne recâștigăm viețile. Să ne ducem existențele ca și când virusul n-ar exista, cu precauții, dar fără o teamă exacerbată.
Semnatarii acestui apel solicită revenirea la statul de drept ale cărui minusuri și plusuri le cunoaștem, însă sunt singurele care delimitează democratic viața socială. Cerem să se termine cu regimul stărilor de excepție”.

SOCIAL ULTIMELE STIRI