Liviu Dragnea:,,Iohannis a avut 2 obiective, îndepărtarea lui Orban de la conducerea PNL și susținerea lui Cîțu, pentru a avea un control total asupra partidului, iar al doilea obiectiv a fost să scoată USR de la guvernare”

Liviu Dragnea:,,Iohannis a avut 2 obiective, îndepărtarea lui Orban de la conducerea PNL și susținerea lui Cîțu, pentru a avea un control total asupra partidului, iar al doilea obiectiv a fost să scoată USR de la guvernare”

Fostul lider social democrat consideră că președintele Iohannis și-a făcut un obiectiv din a-l schimba pe Orban de la șefia PNL, ca să-l impună pe Cîțu, pentru un control total asupra partidului.

„Klaus Iohannis a avut 2 obiective, îndepărtarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL și susținerea lui Cîțu, pentru a avea un control total asupra partidului, iar al doilea obiectiv a fost să scoată USR de la guvernare. Asta este ceea ce am văzut eu. Sunt două structuri, grupuri să le zicem.

Cel de la Sălaj și cel de la Cluj. Cel de la Sălaj e format din Dacian Cioloș, Bode, Eduard Hellvig, mai sunt, dar îmi scapă acum. La Cluaj avem Vasile Dîncu, Rareș Bogdan, Ioan Rus, Florian Coldea, cu alți oameni de afaceri de acolo, care în această situație generată de Klaus Iohannis, încearcă să se poziționeze și încearcă să scoată cât mai mult, pentru interesele de grup pe care le au, politice și economice.

Dincolo de asta, statul ăsta paralel de care se tot vorbește, începând cu 2017 este condus, efectiv, de Lucian Pahonțu. Hellvig nu are rolul în această structură pe care îl avea Coldea. Hell vig este destul de slab în această structură. Ori pentru că nu obișnuiește să acționeze așa, ori pentru că nu poate. Din ce știu eu, prim-adjunctul lui este implicat în această structură, care la fel încearcă să se poziționeze, pentru că este un lucru inexorabil, pentru că mandatul lui Iohannis se va termina, iar fiecare încearcă să-și protejeze interesele”, a declarat Liviu Dragnea într-un interviu la REALITATEA PLUS.

Liviu Dragnea„Nu înțeleg de ce PSD nu cere guvernarea. E doar o cacialma politică!”

,,Ce nu înțeleg este de ce PSD, cel mai mare dintre cele trei partide care au depus moțiunea, nu cere guvernarea acum, să și-o asume. În martie nu se pot face alegeri anticipate în martie, este mult prea devreme. Pe de altă parte, să lași țara acum în mâinile unui guvern de specialiști, care nu au putere politică…Niciun om care ajunge astfel ministru nu se poate angaja la măsuri serioase când știe că are câteva luni mandat, 6 sau 9 luni.

Este o cacialma politică. Au vrut să dea jos guvernul doar pentru ca să arate că pot s-o facă, e bine că a căzut acest guvern, dar nu poți să spui, am dat jos guvernul, iar apoi să spui, nu știm ce vom face”, a declarat Liviu Dragnea. 

POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI