Un politician din Finlanda riscă să facă 2 ani închisoare pentru că a citat din Biblie într-o postare pe Twitter

Un politician din Finlanda riscă să facă 2 ani închisoare pentru că a citat din Biblie într-o postare pe Twitter

Procesul lui Päivi Maria Räsänen, o mamă finlandeză, deputată în Parlament și soția unui pastor luteran finlandez, s-a prezentat în fața instanței, la Helsinki. Fostul ministru finlandez de interne și deputat creștin-democrat a sosit în sala de judecată cu Biblia din care a citat pasajele pentru care este incriminată.

„Creștinii care cred în Biblie văd homosexualitatea ca pe un păcat. În același timp, ei sunt chemați să nu condamne persoanele cu înclinații homosexuale, ci, dimpotrivă, să aibă grijă de fiecare astfel de persoană și să o ajute să găsească o cale spre pocăință și vindecare”, a declarat Comitetul Consultativ Interreligios.

Parlamentarul care este și medic, mamă de cinci copii și bunică de șapte copii, este acuzată că a avut un „discurs al urii” pentru că și-a exprimat credința într-un tweet și într-o emisiune radio din 2019.

„Aștept procedura judiciară cu mintea calmă, încrezătoare că Finlanda va respecta libertatea de exprimare și de religie consacrate în drepturile fundamentale și convențiile internaționale. Nu voi da înapoi de la convingerea mea bazată pe Biblie și sunt gata să apăr libertatea de exprimare și religie în toate instanțele necesare. Nu pot accepta că exprimarea credințelor religioase ar putea însemna închisoare. Îmi voi apăra dreptul de a-mi mărturisi credința, pentru că nimeni altcineva să nu fie lipsit de dreptul său la libertatea religiei și de exprimare”, a declarat Räsänen, care este deputat în Parlament din 1995, fiind președintele creștin-democraților în perioada 2004-2015, iar în 2011-2015 a fost ministru de Interne, cu responsabilitate pentru afacerile bisericii din Finlanda, scrie Orthocristian.com.

JUSTITIE POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI