Aristotel Căncescu a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Aristotel Căncescu a fost condamnat definitiv la 7 ani şi 10 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat definitiv la 7 ani și 10 luni de închisoare, pentru infracțiuni de corupție.

Fostul politician braşovean a fost ridicat deja de poliţişti dintr-un imobil din Râşnov, construit ca activ al firmei sale, Canaris SRL, şi pe care l-ar fi folosit în ultimii ani drept locuinţă, şi urmează să fie dus la penitenciarul Codlea, scrie Agerpres.

„La data de 1 februarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Râşnov au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Braşov pe numele unui bărbat, în vârstă de 70 ani din judeţul Braşov, prin care este condamnat la o pedeapsă de 7 ani şi 10 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie. Bărbatul, care nu era urmărit naţional, a fost preluat şi urmează a fi depus în Penitenciarul Codlea”, a transmis, marţi, IPJ Braşov.

Magistraţii Curţii de Apel Braşov au admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov şi, după ce au desfiinţat o parte din sentinţa Tribunalului Braşov, pronunţată în 30 aprilie 2020, l-au achitat pe Căncescu cu privire la comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu şi l-au condamnat pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu.

JUSTITIE POLITICA SOCIAL ULTIMELE STIRI