120 de polițiști clujeni anchetați pentru că și-au falsificat concediile!

120 de polițiști clujeni anchetați pentru că și-au falsificat concediile!

Unul dintre cele mai importante inspectorate de poliție din țară riscă să rămână fără 120 de polițiști pe funcții. Vorbim despre Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, ai cărui polițiști, peste 120 la număr, sunt suspecți într-un dosar de înșelăciune, fals și uz de fals.

Potrivit informațiilor obținute de StrictSecret.ro, sesizarea vine din partea ANAF, procurorul Marius Pantea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj derulând audieri într-un dosar mamut, unde există suspiciunea că peste 120 de polițiști au întocmit rapoarte false și au decontat vacanțe pe la diferite unități de cazare, fără ca în fapt aceștia să înnopteze acolo.

Potrivit legii, polițiștii primesc voucher de vacanță în cuantum de până la 1450 de lei. Procedura e simplă. Polițistul își alege o unitate de cazare și ulterior transmite IPJ-ului o factură emisă de aceasta, împreună cu un raport prin care arată că a fost cazat în locația respectivă. Însă la Cluj, polițiștii s-au crezut mai deștepți și s-au gândit să-și rotunjească veniturile inventând vacanțe pe care MAI-ul să le achite.

Așa se face că procurorii au descoperit că o mare parte dintre aceste rapoarte de decont vin prin intermediul a două agenții de turism, iar firmele care eliberau facturile nu erau acreditate în acest domeniu.

JUSTITIE SOCIAL ULTIMELE STIRI